Szombathelyi Haladás


Soroksári vendégek


2021.03.05. 19:40
Pum András

A Merkantil Bank Liga 28. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a 8. Szombathelyi Haladás a 6. helyezett Soroksár SC-t fogadja.

A vasiak tavasszal hazai pályán eddig egy-egy győzelmet, döntetlent és vereséget gyűjtöttek be, a legutóbbi szombathelyi meccsen 4-0-ra verték a Kaposvárt. Ezt követően a szerdai körben gól nélküli döntetlent játszottak Pécsett úgy, hogy nyerhettek volna – elég csak az elrontott büntetőre gondolni. Figyelemre méltó, hogy a zöld-fehérek csapatvédekezése kiválóan működik, utóbbi négy bajnokiján egyetlen gólt kapott a Mátyus-legénység.

A 6. helyen álló soroksáriak tavaszi hazai meccseiket hozták – Győr 1-0, Békéscsaba 2-0, legutóbb pedig a Szentlőrinc ellen 2-1. Vendégként 0-0-ra végeztek Nyíregyházán és 3-0-ra kikaptak Csákváron, a kazincbarcikai bajnokijukat a jövő hétre halasztották. A Soroksár az FTC fiókcsapata, a sárga-feketék kispadján Lipcsei Péter ül, az ügyvezető igazgató pedig a Haliban futballozó Dragóner Filip édesapja, Dragóner Attila. A keretben több kölcsönben futballozó ferencvárosi fiatal is található, így például Gárdos András, Csontos Dominik, Szerető Krisztofer vagy a tavaly nyári, szlovéniai edzőmeccsen a Haladás ellen az FTC egyenlítő gólját jegyző Ramadan Ammar. De Soroksáron szerepel a volt FTC-futballista, Gyömbér Gábor is. A sárga-feketék legeredményesebb játékosa az NB II.-es góllövőlistán 13 találattal holtversenyben a harmadik helyen található Lovrencsics Balázs. A két csapat őszi meccsét a Soroksár úgy nyerte 2-1-re, hogy a Haladás az első félidőben 1-0-ra vezetett és ziccerek tömkelegét hagyta ki.

               Medgyes Zoltán Soroksáron gólt szerzett - vasárnap a tervek szerint már kerettag lesz

– Le a kalappal a játékosok előtt, az elmúlt hetekben remek teljesítményt nyújtottak – mondta Mátyus János, a Haladás vezetőedzője. – A védekezésünk valóban kiválóan működik, és bár nagyon ritkán emelek ki játékost, most megteszem: Mocsi Attila leigazolását tavaly nyáron nemhiába szorgalmaztam, tudtam, hogy szorgalmas, tehetséges játékos, de még engem is meglepett, hogy az elmúlt bő fél évben milyen fejlődésen ment keresztül. Persze nem szabad elbíznia magát. Ami vasárnapi ellenfelünket illeti, több olyan játékos is található a soroksáriaknál, akik ugyan jó futballisták, de még nem férnek oda az FTC keretébe. Biztos vagyok benne, hogy Lipcsei Péter kollégám preztízst csinál a meccsből. Van egy régi mondás, mely szerint a meccs előtt egy pont már megvan – nos ezzel is elégedett lennék, de nagyon boldoggá tenne, ha ebből a mérkőzés végére három lenne. Az utóbbi időben újfent bebizonyítottuk, bármilyen körülmények között, bármely csapat ellen helytállunk. Devecseri Szilárd és Csilus Tamás továbbra is sérültek. Ami előbbit illeti, bár természetesen gyakran beszélek vele, ezúton is hangsúlyozom: ebben a nehéz időszakban is számíthat rám - visszavárjuk.

A Soroksár elleni mérkőzést a Hungary Sport élőben közvetíti.

További hírek

Megtekintés
Egy pont a Mecsekaljáról

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-1-es döntetlent játszott a Pécsi MFC vendégeként.
0 0 0 2024.04.28. 20:40
Megtekintés
Itt nézheted élőben a Pécsi MFC-Szombathelyi Haladás bajnokit

A pécsi klub élőben közvetíti a 17 órakor kezdődő Pécsi MFC-Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgó-mérkőzést.
1 0 0 2024.04.28. 15:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink