Szombathelyi Haladás


Továbbjutottunk a kupában!


2021.02.10. 16:10
Pum András

A Mol Magyar Kupa 16 közé jutásáért vívott mérkőzésen a Szombathelyi Haladás a hajrában szerzett góllal idegenben legyőzte a Pécsi MFC-t és a legjobb 16 közé jutott.

Pécsi MFC–Szombathelyi Haladás 0-1 (0-0)
Pécs, zárt kapuk mögött, labdarúgó Magyar Kupa-mérkőzés a 16 közé jutásért, vezette
: Antal.
Pécs: Hermány – Sági, Futó, Katona (Preklet. 46.), Kónya –  Króner, Keresztes (Grabant, 61.), Gajág, Geiger (Bartha, 56.) – Hegedűs (Óvári, 46.), Tihanyi. Edző: Vas László.
Haladás: Rózsa – Mocsi, Devecseri, Németh Milán – Csilus (Holdampf, 46.), Kállai, Jancsó, Németh Márió (Kiss B., 64.), Doktorics (Bosnjak, 76.) – Tóth M., Dragóner (Debreceni, 91.). Edző: Mátyus János.
Gólszerző: Dragóner (88.).

13. perc: Dragóner bal oldali beadását a középen érkező Tóth Milán öt méterről, ajtó-ablak helyzetből a felső lécre lőtte. 
14. perc: Egy jobb oldali beadás után Tihanyi hat méteres léc alá tartó fejesét védte bravúrral Rózsa.
25. perc: Tóth Milán jobb oldalról belőtt labdáját Németh Márió 17 méterről alig lőtte a bal sarok mellé.
49. perc: Dragóner lépett ki a védők közül a bal oldalon, elhúzta a kapus mellett a labdát, de kisodródott, így odalett a helyzet.
88. perc: Kiss Bence-Tóth Milán összjáték után a támadó jobb oldali beadását Dragóner hat méterről a kapus mellett szép mozdulattal a jobb sarokba pörgette (0-1). 

Mindkét vezetőedző pihentette néhány kulcsjátékosát, a vasiaknál a házi gólkirály Medgyes Zoltán nem utazott el Pécsre. A két napja hol szemerkélő, hol zuhogó eső a kezdésre elállt, sőt, a nap is kisütött. Ennek ellenére mély talajú, sáros pályán futballoztak a csapatok. A hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, a vendégek inkább kontrákkal kísérleteztek. Aztán előbb Tóth Milán hagyta ki a kihagyhatatlant, majd a második oldalon Rózsának kellett nagyot védenie. Átvette az irányítást a Haladás, olykor kifejezetten szép akciókat vezetve jutott el a vendégcsapat a tizenhatosig.  A vendégek jobban, veszélyesebben futballoztak ellenfelüknél, de a pécsi ellencsapások sem voltak teljesen veszélytelenek. A félidő hajrájára leült a játék, a mezőnyben birkóztak a csapatok. 

Szünet után Dragóner került nagy helyzetbe, de hibázott. Változatos volt a meccs, látszott, egyik csapat sem akar túlórázni, a Pécs és a Haladás is már a rendes játékidőben döntésre akarta vinni a dolgot.  Tipikus kupameccs volt, hullámzott a játék, a csapatok minél gyorsabban az ellenfél térfelére akarták juttatni a labdát. A 71. percben az addig jól bíráskodó Antal nagyot hibázott, szerinte ugyanis nem ért tizenegyest, hogy Sági kézzel vette le a labdát a pécsi öt és felesen.  Az egyre sárosabb pályán minden egyes labdáért nagy csata folyt, nem kímélték magukat és ellenfeleiket sem a játékosok. A hajrára mindkét csapat rátette egy lapáttal, majd a lefújás előtt két perccel egy szép jobb oldali támadás után a télen igazolt megszerezte első gólját a Haladásban – a legjobb 16 közé lőve ezzel csapatát. 
A mély talajú pályán küzdelmes, jó iramú meccset vívtak a csapatok, mindkét kapu előtt több helyzet adódott, a nagyobb ziccereket a vendégek dolgozták ki – és megérdemelten nyertek.

Mátyus János: – Tipikus kupamérkőzést játszottunkm mindkét csapat óriási preztízst csinált az összecsapásból. A mindkét csapat számára nehéz talajon több helyzetet dolgoztunk ki ellenfelünknél és erővel is nagyszerűen bírtuk a meccset. Remek győzelmet arattunk.

A Haladás a következő körben a nyolc közé jutásért hazai pályán az NB I-es Kisvárdát fogadja.

További hírek

Megtekintés
Soroksáron a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 21. fordulójában a Haladás Viktória szombaton 17 órakor a Soroksár SC vendége lesz.
0 0 0 2024.05.03. 20:40
Megtekintés
Borsodi vendégek

A Merkantil Bank labdarúgó NB II. 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a 11. Szombathelyi Haladás a 9. Kolorcity-Kazincbarcika SC csapatát fogadja.
0 0 0 2024.05.03. 12:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink