Szombathelyi Haladás


Jó a Medgyes a háznál


2021.02.07. 21:30
Pum András

Házi gólkirályunk találata döntött a Szeged Csanád-Grosics Akadémia ellen 2-1-re megnyert mérkőzésen.

Németh Milán nem adta fel. Az első félidőben kiválóan futballozott bal oldali védőnk, többször is jól centerezett középre. A második játékrészben viszont rövid időn belül volt két kevésbé jó beadása. Milán azonban nem adta fel, tette tovább a dolgát és mindez kifizetődő lett. A 85. percben ugyanis a rutinos játékos beadásából Medgyes Zoltán megszerezte a szegedi mérkőzést eldöntő gólt. Házi gólkirályunk immáron 11 találatnál jár, ráadásul szinte valamennyi bombagól volt, vagy pedig egyéni akció végén zörgette meg Megyó a hálót. Ezúttal szinte nulla helyzetből járt túl a szegedi kapus, Varga eszén.

- Az első félidőben elkövettünk néhány hibát, amelyekből a hazaiak ziccereket alakítottak ki - mondta már a hazafelé tartó buszon ülve Medgyes. - Egy szót sem szólhattunk volna, ekkor több góllal is vezet a Szeged. Ugyanakkor mi próbáltunk focizni, mi uraltuk a játékot, ők berendezkedtek kontrákra. A második félidőre átálltunk 4-3-3-ra, ezáltal stabilabbak lettünk. A szegedieknek ekkor már nem voltak helyzeteik, csak beadásokból veszélyeztettek. Domináltunk, helyzeteket sikerült kialakítanunk. A gólom? Németh Milán gyakran felzárkózott a támadásokhoz és támogatta az akciókat. A sokadik beadása után elindultam a rövidre, ahogy jött a labda csak arra figyeltem, hogy a hosszú sarok felé pörgessem el - örülök, hogy sikerült! Azt kell mondjam, hogy ha nem is jelenthetjük ki egyértelműen, hogy megérdemeltük a győzelmet, sokat tettünk érte, benne volt a meccsben, hogy mienk lesz a három pont. Nagyon fontos volt a siker, jót tett a lelkünknek, hogy a múlt heti vereség után megszereztük első győzelmünket. Úgy jöttünk ide, hogy nyerni akarunk, meccs közben csak ez járt a fejünkben, ám ez nem volt egyszerű, mert a szegediek stabilan védekeztek, két négyes vonalat is felhúztak elénk. 

               Medgyes a Gyirmót ellen még nem szerzett gólt, Szegeden viszont az ő találata döntött

- Ezúttal kevesebb helyzeted volt, de mutatja a kvaliftásod, hogy így is győztes gólt szereztél.

- Minden meccsen gólt akarok rúgni, ez nem is kérdés. Őszintén szólva a második félidő közepére már idegesített, hogy nem nagyon tudok helyzetbe kerülni, de nem adtam fel és jött is a gól!

- Szerdán Magyar Kupa-meccs Pécsett, vasárnap itthon bajnoki a Vasas ellen. Mit vársz a két mérkőzéstől?

- Természetesen mindkettőn a győzelem a cél - de azt is tudjuk, ez nem lesz egyszerű. De mindent megteszünk érte!

 

További hírek

Megtekintés
Borsodi vendégek

A Merkantil Bank labdarúgó NB II. 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a 11. Szombathelyi Haladás a 9. Kolorcity-Kazincbarcika SC csapatát fogadja.
0 0 0 2024.05.03. 12:30
Megtekintés
Jegyelővétel a Kazinbarcika elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Kolorcity-Kazincbarcika SC-t fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.05.02. 12:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink