Szombathelyi Haladás


Világbajnoki ötödik kick-boxos a Halinál


2021.02.04. 10:00
PA

A korábbi vilábajnoki ötödik helyezett, Európa Kupa és Világkupa-győztes kick-boxos Csejtey Gábor ősz óta a Szombathelyi Haladásnál dolgozik masszőrként.

Ősz óta dolgozik masszőrként a Szombathelyi Haladásnál Csejtey Gábor, aki mögött komoly sportolói múlt áll. Csejtey korábban saját egyesületében, az Energy Kickboxban, majd az Agrobio Classic Kick-Box Clubban kickboxolt – nem is akármilyen eredményekkel. Light-contactban Európa Kupa-győztes, háromszoros Világkupa-győztes, emellett több ezüst és bronzérme van, a 2019-es szarajevói világbajnokságon pedig szintén light-contactban az előkelő ötödik helyen végzett. De semi-contactban is gyakran rajthoz áll.

-Tizenhárom éves koromtól 43 éves koromig, azaz 30 esztendőn keresztül – kisebb megszakításokkal – kickboxoltam – mondta Csejtey Gábor. – Mostanság már az időhiány miatt csak veterán-versenyeken indulok, teljesen nem szakadtam el a sportágtól. Tavaly ősszel láttam meg a hirdetést, amelyben a Haladás masszőrt keresett és bár korábban nem dolgoztam sportklubnál – magánpraxisom van – mégis jelentkeztem. Nem titkolom, nem voltam nagy futballrajongó, a sok munka és edzés miatt sem néztem focimeccseket – sem magyart, sem külföldit – de a Haladás eredményeit azért figyelemmel követtem. Ehhez képest most már borzasztóan izgulok egy-egy Haladás-meccsen a kispadon. A srácok jófejek, összetartóak, kiváló a hangulat az öltözőben – tényleg jó helyre kerültem. Hogy miben más egy kickoxos öltöző egy futballista-öltözőtől? Mivel mi amatőrként űztük a sportágat, nem mindenki jött el valamennyi edzésre, oda ültünk, ahol éppen helyet találtunk. A Haladás viszont profi csapat, itt mindenkinek megvan a helye az öltözőben, a felszerelések szépen ki vannak készítve, összetartóbb a csapat. Ami a munkámat illeti, Orbán Gergő masszőr-kollégámmal – negyed kilencre érkezünk, a játékosoknak legkésőbb kilencre kell az öltözőben lenniük. A sérültek, vagy akik masszíroztatni szeretnének, korábban jönnek – mi velük dolgozunk. Az edzés fél tízkor kezdődik, amit a pálya széléről figyelünk, ha valaki megsérül, rögtön ott vagyunk. Edzés után sorban jönnek a játékosok, egy erősebb tréning után többen, egyébként kevesebben. Ha délután is van edzés, akkor ugyanez a program. Remekül kijövök kollégámmal, Gergővel, aki nagy tudású szakember és minden segít, amiben kell. Szóval remekül érzem magam és bár a járvány miatt ősszel kevés olyan meccsen dolgozhattam, ahol szurkolók is lehettek, ezeken fantasztikus volt a hangulat. Ahogy említettem is, magával tud ragadni egy-egy meccs, amikor gólt szerzünk, akkor együtt ünnepel a kispad. A legjobb persze amikor győztes meccs után együtt ünnepel a csapat a közönséggel – remélem, nem kell már sokáig várni rá.

                      Csejtey Gábor a kick-box világából érkezett a futballba

További hírek

Megtekintés
Boldog Születésnapot, Marko!

Ma, április 29-én ünnepli születésnapját a Szombathelyi Haladás támadója, Kelemen Marko. Boldog Születésnapot kívánunk, Marko!
0 0 0 2024.04.29. 10:50
Megtekintés
Egy pont a Mecsekaljáról

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-1-es döntetlent játszott a Pécsi MFC vendégeként.
0 0 0 2024.04.28. 20:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink