Szombathelyi Haladás


A futball a nézőkért van


2021.01.10. 16:00
Pum András

Csapatunk több poszton is bevethető játékosa, Jancsó András a bajnokság végére az első ötbe várja a Haladást.

Nem az őszi szezon volt Jancsó András legjobban sikerült fél éve. A Lurkóban, majd az Illés Akadémián nevelkedett, ízig-vérig szombathelyi, már - édesapjának (is) köszönhetően - gyerekként is nagy Hali-drukker, több poszton is bevethető játékos hatszor volt kezdő, kétszer csere, egy gólt szerzett. A 24 éves futballista október végén elkapta a koronavírust, amire rá is ment az őszi szezonjának egy része. Jancsó azóta már szerencsére teljesen rendbejött. 

- Október 28-án kerültem karanténba, majd december 8-én edzhettem először, azaz csak az őszi szezon utolsó két hetére tértem vissza - mondta Jancsó András. - Habár megvolt a két negatív tesztem és az ilyenkor kötelező, tüzetes orvosi vizsgálat is mindent rendben talált, abban maradtunk a szakmai stábbal, hogy nem kokcáztatunk, nehogy megsérüljek. Ezért sem a Siófok, sem a Szolnok ellen nem léptem pályára. Az őszi szezon zárása után is tovább készültem, futottam, erősítettem, majd december 23-tól a többiekhez hasonlóan már az egyénileg előírt edzésterv alapján trénineztem. Január 4-én pedig megkezdtük a felkészülést - most már jó erőben vagyok, de játékban van még lemaradásom. A technikai, taktikai dolgok még nem mennek úgy, mint a vírus előtt. A szakmai stáb jó és pörgős edzéseket tart, nincs sok időnk a felkészülésre, hónap végén már bajnokit játszunk. Nincs mese, minél hamarabb a megfelelő állapotban kell kerülnünk, de nem lesz ezzel probléma. Ami a célokat illeti, elsősorban azt kívánom, kerüljenek el a sérülések és mivel a mester szeret rotálni, így minél többször a kezdőcsapatba akarok kerülni, minél több bajnokit akarok végigjátszani. Teljesen milyen poszton számít rám a mester, ha mondjuk éppen belső védő kell, akkor ott próbálok helytállni, ha máshol van szükség rám, akkor ott. Jó, a kapusposztot azért nem vállalom...Jelenleg szerintem reális a 6. helyezésünk, de pozitívan tekintek a tavaszra, a magam részéről azt várom, hogy a bajnokság végén az első ötben és ott is minél előbbre végezzünk. Hogy ebben a feljutás is szerepel-e? Ennyire ne szaladjunk előre, ez merész álom lenne, inkább úgy fogalmaznék: a csapat bármire képes lehet! Remélem, miharamabb rendeződik a vírushelyzet és a szurkolók visszatérhetnek a lelátókra - hiszen a futball a nézőkért van. Nekünk ez különösen nagy előny lenne, hiszen parádés szurkolótáborunk van!

                                                    Jancsó András komolyan veszi a téli alapozást

 

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Kazinbarcika elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Kolorcity-Kazincbarcika SC-t fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.05.02. 12:40
Megtekintés
Kislánya született Szakály Attilának

Ma, április 30-án 3080 grammal a szombathelyi Markusovszky kórházban megszületett a Szombathelyi Haladás középpályása Szakály Attila és párja, Varga Evelin kislánya, Elina.
0 0 0 2024.04.30. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink