Szombathelyi Haladás


Támadót igazoltunk


2021.01.06. 15:00
PA

A korábbi korosztályos válogatott csatár, Dragóner Filip a Szombathelyi Haladásban folytatja pályafutását.

Megvan a Szombathelyi Haladás első téli igazolása:  klubunk szerződtette a legutóbb a ZTE-ben futballozó 22 éves Dragóner Filipet. A korábbi kiváló, 28-szoros válogatott belső védő, Dragóner Attila fia, Filip az FTC-ben nevelkedett,  a korosztályos együttesek után a zöld-fehérek első csapatában egy Ligakupa-mérkőzésen lépett pályára. Később futballozott Nyíregyházán, Mezőkövesden, Szegeden, majd tavaly nyáron a ZTE-hez szerződött. A kék-fehéreknél ősszel két NB I-es bajnokin kezdett, ötször csereként állt be, gólt nem szerzett, egy gólpasszt adott.  A 180 centiméter magas csatár eddigi pályafutása során összesen 13 NB I-es meccsén két, 68 NB II-es találkozóján 16 találatot jegyzett. Korábban szerepelt az U15-ös, U18-as és U19-es válogatottban is. Dragóner a napokban felbontotta zalaegerszegi szerződését és szerdán másfél évre aláírt a Haladáshoz. 

– Mátyus János kérésére szerződtettük Dragónert, vezetőedzőnk nagyon bízik a futballistában – sokat vár tőle – mondta Séllei Árpád a Haladás ügyvezető igazgatója. Séllei kérdésünkre hozzátette: elképzelhető, hogy lesz még mozgás a játékoskeretben.

Dragónert klubunk pénteken sajtótájékoztatón mutatja be a média munkatársai számára.

             Dragóner Filip (jobbról) korábban Nyíregyházán együtt futballozott Holdampf Gergővel


Két, az Illés Akadémián nevelkedett játékos pedig profi szerződést írt alá a Szombathelyi Haladással. A 18 éves bal oldali védőként és középpályásként is bevethető Debreceni Zalán az ősszel debütált és remekül futballozott a zöld-fehéreknél, nyolcszor lépett pályára kezdőként – két és fél évre, azaz 2023 június 30-ig írt alá. A szintén 18 éves, jobb oldali támadó Kállai Kevin is ősszel, kiválóan mutatkozott be a felnőtteknél, négy alkalommal volt kezdő, kétszer csereként állt be. Kállai is 2023 nyaráig kötelezte el magát a szombathelyiekhez. A 18 éves csatár, Tóth Milán pedig ugyancsak 2023 június 30-ig hosszabbította meg egy év múlva lejáró kontraktusát

További hírek

Megtekintés
Haladás II.-Bük

Vasárnap 17 órakor a Büki TK együttesét fogadja a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.04.27. 22:00
Megtekintés
Visszatérés góllal

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában a Haladás Viktória 2-2-re végzett a Szekszárddal. A súlyos sérülése és műtétje után egy év elteltével visszatérő, csereként beálló Kiss-Lantos Hanna a 93. percben egyenlített.
1 40 0 2024.04.27. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink