Szombathelyi Haladás


Túl a víruson Szil Tünde


2020.12.17. 13:00
haladas.hu

A Haladás-Viktória FC gólerős támadója remekül kezdte a bajnokságot, aztán a Covid-19 őt is leterítette.

A nyáron, Szegedről igazolt Szil Tünde remekül kezdte az őszi szezont, a Kelen SC (4-0) ellen mind a négy gól a támadó nevéhez fűződik, majd a 3. fordulóban az ETO FC Győr (1-1) ellen is betalált. Azaz csapatunk első öt gólját a 26 éves futballista szerezte. Aztán a folytatásban ő is elkapta a koronavírust, így csak hat bajnokin – öt alkalommal kezdőként, egyszer csereként – állhatott a Haladás-Viktória rendelkezésére. Szil bár sokat kihagyott, mára már rendbe jött, így tavasszal ismét számíthat rá Szabados György vezetőedző.

- Nyáron, mikor Szombathelyre költöztem álmomban sem gondoltam, hogy ilyen jól indul a szezon a számomra – mondta Szil Tünde. - Az első meccseken rúgott gólok meghozták az önbizalmamat. Nagyon jó helyre kerültem úgy érzem, és örülök, hogy ennek a közösségnek a tagja lehetek. A mi csapatunkat is elérte a vírus az őszi idény felénél, több játékos nem volt bevethető állapotban, köztük sajnos én sem. Őszintén szólva mind fizikálisan, mind mentálisan nagyon megterhelő és nehéz időszak volt ez számomra, de az egész stáb, az edzőnk és a csapattársaim is végig mellettem álltak, és tartották bennem a lelket. Szerencsére azóta minden szükséges vizsgálaton átestem, mindent rendben találtak, így el is kezdtem egyénileg itthon a felkészülést a tavaszi idényre, hogy top formában legyek a tavaszi szezonnyitóra. A tabella jelenlegi állása alapján a 6. helyen telelünk, viszont ennél sokkal előrébb szeretnénk végezni, és azt hiszem mindannyiunk nevében mondhatom, hogy mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ez meg is valósuljon. Végül, de nem utolsó sorban pedig Kellemes Ünnepeket kívánok minden Haladás-Viktória szurkolónak és szimpatizánsnak!

                      Szil Tünde (fejpántban) alig várja, hogy ismét pályára lépjen. Fotó: Szántai Krisztina

További hírek

Megtekintés
Haladás II.-Bük

Vasárnap 17 órakor a Büki TK együttesét fogadja a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.04.27. 22:00
Megtekintés
Visszatérés góllal

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában a Haladás Viktória 2-2-re végzett a Szekszárddal. A súlyos sérülése és műtétje után egy év elteltével visszatérő, csereként beálló Kiss-Lantos Hanna a 93. percben egyenlített.
1 40 0 2024.04.27. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink