Szombathelyi Haladás


Tatabányai csata: Budaörs-Haladás


2020.11.24. 15:10
PA

A Merkantil Bank Liga 19., szerdai fordulójában a Szombathelyi Haladás 13 órai kezdettel a Budaörs vendégeként – zárt kapuk mögött – Tatabányán szerepel.

A 33 ponttal a tabella második helyén álló Budaörs utolsó két meccsén 1-0-ra kikapott kikapott. Korábban  Győrött maradt alul mininmális arányban, az elmúlt hétvégén pedig a Szentlőrinc a 90. percben szerzett góllal verte a Pest megyei csapatot. A korábban a kispadon Bognár Györgyöt váltó Márkus Tibor csapatában több szombathelyi kötődésű futballista is szerepel. Így például Gyurácz András (Haladás VSE), Petró Balázs, Halmai Ádám (mindketten Illés Akadémia és Szombathelyi Haladás) mellett Zsidai László is Szombathelyen tanulta meg a labdarúgás alapjait. Első osztályú tapasztalattal rendelkezik Petneházi Márk és Csiki Norbert is. A két gárda legutóbb tavasszal játszott egymással, akkor Tóth-Gábor Kristóf góljával vezettek a vasiak – Molnár Tibor viszont a 90. percben egyenlített. A Budaörs stadionjának átépítése miatt már évek óta Tatabányán fogadja ellenfeleit, a szerdai meccset is az egykor szebb napokat megélt Bányász stadionjában rendezik.

A szombathelyiek remek formában vannak, utolsó hét meccsükből ötöt behúztak – vagy úgy is nézhetjük, hogy utóbbi öt meccsükből négyet megnyertek. Legutóbb vasárnap a DEAC otthonában győztek 1-0-ra. A két csapat között mindössze négy pont a különbség a tabellán.
– Valóban, óriási sorozatban vagyunk, önmagáért beszélnek az eredményeink – mondta Mátyus János, a Haladás vezetőedzője. – Örülök, hogy a múlt heti pozitív koronavírus-tesztek ellenére is sikerült nyernünk Debrecenben. Sajnos idpközben újabb pozitív esetünk lett, több sebből vérzünk, de ugyanazt mondom, mint legutóbb: nem feltartott kézzel lépünk pályára aktuális ellenfelünk, ezúttal a Budaörs otthonában sem. Karakteres csapat ellen játszunk, amely az edzőváltás után, Márkus Tiborral a kispadon is ugyanazt a letámadásos támadófutballt játssza. A budaörsiek jó százalékban használják ki helyzeteiket, életveszélyesek a kapu előtt. Védelmünkre vélhetően nagy teher hátul, fontos tehát, hogy hátul stabilak legyünk. Ha nem így lesz, akkor viszont komoly bajba kerülhetünk. Pont nélkül nem akarunk hazajönni Tatabányáról.

                                                                    Mocsi Attila jó teljesítményt nyújt

– Ahogy a tabella is mutatja, a Budaörs egy roppant erős csapat – mondta a vasiak megbízható teljesítményt nyújtó belső védője, Mocsi Attila. – Úgy gondolom, hogy egy élvezetes, jó meccsre van kilátás. Bizakodó vagyok, amire van is okom, hiszen az elmúlt öt meccsből négyszer is nyertünk. De a szerdai a korábbiaknál is nehezebb mérkőzés lesz. Sajnos az előző teszteredmény után kulcsjátékosok estek ki – de így is pontért,  pontokért megyünk

További hírek

Megtekintés
A Szekszárdot fogadja a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában szombaton 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Szekszárdi WFC-t fogadja.
0 0 0 2024.04.26. 20:10
Megtekintés
A Mecsekalján a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Pécsi MFC vendége lesz.
0 0 0 2024.04.26. 12:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink