Szombathelyi Haladás


Győzelmet érő csapatmunka


2020.11.22. 22:20
Pum András

Csapatunk egyszeres válogatott futballistája, Bosnjak Predrag szerint mindenki beletette a maga részét a debreceni győzelembe.

Bosnjak Predrag?Devecseri Szilárd? Vagy öngól? Enyhén szólva nem volt egyértelmű, ki is szerezte a Szombathelyi Haladás győztes találatát Debrecenben. Nos, a megfejtés: Belényesi Csaba - öngól. Ám abban, hogy a DEAC védője saját kapujába talált be, jelentős érdemeket szerzett a gól előtt a szabadrúgást elvégző Németh Márió, majd a kapu elé berobbanó Bosnjak Predrag és Devecseri Szilárd is. A lényeg: a koronavírustól és sérülésektől kissé megtizedelt zöld-fehérek 1-0-ra nyertek a Debreceni EAC otthonában, ezzel utolsó hét bajnokijukon már ötödik győzelmüket szerezték - és a hatodik helyen tanyáznak.

- A szakmai stáb alaposan kielemezte előzőleg a debreceniek játékát, sokat videóztak, így tisztában voltunk vele, hogy egy masszívan védekező és kontrákkal operáló csapattal csapunk össze - mondta Bosnjak Predrag. - Az első félidőben a gólon kívül is voltak helyzeteinm, lezárhattuk volna a mérkőzést. Próbáltuk jobbra és balra forgatni a játékot, de nem volt könnyű dolgunk, mert a hazaiak kilenc emberrel masszívan védekeztek. Ám így is eljutottunk a kapujuk elé, csak éppen az utolsó passzokat elrontottuk. A második félidőben visszaálltunk, ez a taktika része volt, mert így a kontráinknál több területünk volt. Számításunk be is vált, hiszen Rácz Ferencnek, Medgyes Zoltánnak és Doktorics Áronnak is akadt helyzete, sajnos ezek kimaradtak. Szerencsére minőségi játékosok alkotják keretünket, így meccs közben is tudunk változtatni dolgokon, taktikán - mint most is. Hogy miben voltunk jobbak? Azért kijött a két csapat közti minőségi különbség, megdolgoztunk a győzelemért - több góllal is nyerhettünk volna. Ilyenkor már a pályák talaja sem a legjobb, de erre semmit sem foghatunk - aktuális ellenfelünk is ugyanazon a gyepen futballozik.

                                                         Bosnjak Predrag jól futballozott Debrecenben

- Háromesélyes volt, hogy ki jegyezte a győztes találatot - végül kiderült, öngóllal nyertünk.

- Németh Márió remekül, erősen lőtte be a szabadrúgást, úgy, ahogy kell. Próbáltam belefejelni a labdába és bár ez nem sikerült, megzavartam a védőt, aki aztán a saját kapujába lőtt. Visszatérve Márióra, örülök, hogy sérülése után meccsről-meccsre jobb formában van. Ami a saját teljesítményemet illeti, összeségében nem lehet okom panaszra, megtettem, amit a mester kért tőlem. Jól érzem magam a középpályán, tudom forgatni a labdát és bátran mehetek előre, hiszen hátul ott van mögöttem Debreceni Zalán. Csilus Tamással sikerült stabilitást adnunk a középpályán. De ez a győzelem igazi csapatmunka volt, mindenki beletette a részét, nem csak a játékosok, hanem például Séllei Árpád ügyvezető igazgató vagy Vörös Csaba technikai vezető. Jó formában vagyunk, egyáltalán nem véletlen, hogy megy a szekér. Korábban volt egy-két meccs, ami nem úgy sikerült, ahogy elterveztük - de most a helyes úton vagyunk, minden egyes győzelemért megdolgozunk.  

További hírek

Megtekintés
A Szekszárdot fogadja a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában szombaton 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Szekszárdi WFC-t fogadja.
0 0 0 2024.04.26. 20:10
Megtekintés
A Mecsekalján a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Pécsi MFC vendége lesz.
0 0 0 2024.04.26. 12:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink