Szombathelyi Haladás


Medgyes: dupla rendelt


2020.11.08. 22:30
Pum András

A Szombathelyi Haladás támadója, Medgyes Zoltán két góllal vette ki részét a Szentlőrinc (4-0) elleni sikerből. Csatárunk már 9 gólnál jár.

Két gól Siófokon, aztán egy Soroksáron, egy a Dorog ellen, egy találat Nyíregyházán, egy a Győr ellen, egy a Békéscsabának és vasárnap kettő a Szentlőrincnek. Medgyes Zoltán 9 találatával csapatunk házi gólkirálya, emellett holtversenyben második helyen áll az NB II. góllövőlistáján. A Haladás 27 találatának tehát közel egyharmadát szereztea 25 éves támadó. Az egyébként lelkesen küzdő és sportszerűen játszó Szentlőrinc (4-0) ellen ráadásul két gyönyörű gólt szerzett, gyakorlatilag aki szembe jött vele, mindenkit kicselezett. De nem csak ő, hanem valamennyi pályán lévő támadó jól teljesített. Rácz Ferenc és Tóth Barna gólt szerzett, Németh Márió gólpasszt adott.

- Nem mondanám, hogy könnyű mérkőzés volt, taktikailag fegyelmezetten futballoztunk, s ennek eredménye lett a győzelem - mondta Medgyes. - Hogy mi változott a csákvári meccshez képest? Nagy különbség nem volt a két meccs között, persze tudom jól, hogy ott kikaptunk, most pedig nyertünk. De arra célzok, hogy Csákváron is ugyanúgy tettük a dolgunkat, ugyanúgy próbáltuk a játékot felépíteni. Azonban csalóka a Csákvár helyezése, mert nem olyan rossz csapat, mint azt a helyezése mutatja, simán bent fog maradni az NB II-ben. 

- Ma minden összejött a csapatnak?

- 4-0 után persze mondhatjuk ezt, azt gondolom taktikailag fegyelmezettek voltunk, sok helyzetet alakítottunk ki, négy gólt szereztünk, megérdemelten nyertünk. A góljaim? Az elsőnél kaptam egy passzt Holdampf Geritől, átvettem a labdát, láttam egy szabad sávot, ahol megpróbáltam bevezetni a labdát - ez sikerült is. S miután már ziccerbe kerültem, arra koncentráltam, hogy a sarokra lőjjem a labdát. Volt egy kis szerencsém is, hiszen a védő hozzáért. A másodiknál szintén Geritől kaptam a labdát, az volt a tervem, hogy ráviszem a védőre, úgy voltam vele, ha már egyet rúgtam, miért ne rúgjak még egyet? Becseleztem magam a tizenhatoson belülre és a hosszú, jobb sarkot céloztam meg - jól sült el.

                 Az első gól előtti pillanat, Medgyes lábát már elhagyta a labda, amely a háló felé tart

- Második helyen állsz a góllövőlistán. Hány gólt tervezel, illetve megfordult a fejedben, ha ilyen ütemben termeled a gólokat, a gólkirályi cím is meglehet?

- Nem gondolkoztam a gólkirályi címen, hiszen még nagyon hosszú a bajnokság.Úgy vagyok vele, nem nézem, ki hány góllal áll előttem, mindig a következő meccsen próbálom a legtöbbet nyújtani és kihozni a helyzetekből, szituációkból a legtöbbet. Most is volt öt lövésem és kettő ment be. De nem vagyok csalódott, hiszen nyert a csapat és ez a legfontosabb.

- Úgy tűnik jól megértitek egymást elöl Rácz Ferenccel és Németh Márióval is.

- Valóban így van, mind a két csapattársammal nagyon jól megértjük egymást. Ferivel ugyan korábban sokat nem játszottam együtt, de már pontosan tudjuk, hogy gondolkodik a másik a pályán, merre indul be, hová kell a labdát adni. Márióval viszont régóta együtt futballozunk, együtt nőttünk fel - róla is nagyon tudom, hogy hogy gondolkodik a pályán.

- A soron következő három bajnoki meccsen a kiesőjelölt Debreceni EAC vendégei leszünk, majd a második Budaörshöz utazunk és fogadjuk a Debrecent. Mit vársz a meccsektől?

- Az oké, hogy a DEAC jelen pillanatban kiesőjelölt, de nem szabad lebecsülnünk őket, mert bárhol is állnak a tabellán, jó erőkből állnak. De természetesen győzni kell. A Budaörs ellen pedig ha tudjuk hozni a mostani formánkat, nem lehetetlen a három pontot megszerezni. A Debrecen kiemelkedik a mezőnyből, de nem kell tartani tőlük, ugyanolyan fegyelmezetten, takiktusan játszunk mint például ma és a korábbi mérkőzéseken, azt gondolom a Loki ellen is pontot vagy pontokat tudunk szerezni. 

 

 

További hírek

Megtekintés
Borsodi vendégek

A Merkantil Bank labdarúgó NB II. 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a 11. Szombathelyi Haladás a 9. Kolorcity-Kazincbarcika SC csapatát fogadja.
0 0 0 2024.05.03. 12:30
Megtekintés
Jegyelővétel a Kazinbarcika elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Kolorcity-Kazincbarcika SC-t fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.05.02. 12:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink