Szombathelyi Haladás


Kijavítani a vereséget


2020.11.06. 23:00
PA

A Merkantil Bank Liga 16. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás az újonc Szentlőrincet fogadja.

Négy veretlenül megvívott meccs után szerdán Csákváron 3-1-re kikapott a Szombathelyi Haladás. A vasiak máris javíthatnak, az újonc, 18. helyen álló Szentlőrincet fogadják vasárnap. A 2011/2012-es bajnokságban a Haladásban is futballozó, Marián Sluka vezette baranyaiak eddigi 15 bajnokijukból négyet megnyertek, két döntetlen mellett kilencszer kikaptak. Legutóbb két kiesési rangadót is elvesztettek – a Csákvártól odahaza 4-1-re, a DEAC-tól idegenben 1-0-ra vereséget szenvedtek. Viszont korábban legyőzték a Gyirmótot és nyertek Győrött is. A Szentlőrincet erősíti többek között a norvég–magyar kettős állampolgárságú korosztályos válogatott Torvund Alexander, a szombathelyi születésű Keresztes Bence, de Szentlőrincen futballozik a néhány éve a Haladásban próbajátékon szereplő Cenaj Drilon és a rutinos, NB I-es múlttal bíró támadó, Frőhlich Roland is.

– Nagyon szép időszakba rondított bele a csákvári meccs – mondta Mátyus János, a Haladás vezetőedzője. – Ilyenkor egy futballcsapatnak egy lehetősége van: mielőbb kijavítani a vereséget. Bármennyire is ezer sebből vérzünk, egy papíron nálunk gyengébb együttes ellen hazai pályán nyernünk kell. Azt cáfolom, hogy esetleg lebecsültük volna a Csákvárt, egyszerűen nem volt meg a stabil védekezés, ezt használta ki ellenfelünk. Sajnos a kieső embereket nem tudtuk pótolni, ezért kaptunk ki. Márpedig mióta Szombathelyen edzőködöm, nálam a védekezés a legfontosabb. Kulcskérdés, hogy a Szentlőrinc ellen sikerül-e helyettesítenünk hiányzó hátvédeinket. Ha igen, akkor nyerhetünk, amennyiben nem, akkor bajban leszünk. Tizennyolc-húsz éves fiatalokkal pótoljuk a hiányzókat. Ráadásul Csilus Tamás begyűjtötte ötödik sárga lapját, ezért nem játszhat, Tóth Dávid, Bosnjak Predrag, Schimmer Szabolcs, Devecseri Szilárd és Farkas Balázs sérült.

               A legutóbbi hazai meccsen Rácz Ferenc gólpasszt adott és gólt szerzett a Békéscsaba ellen

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Kazinbarcika elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Kolorcity-Kazincbarcika SC-t fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.05.02. 12:40
Megtekintés
Kislánya született Szakály Attilának

Ma, április 30-án 3080 grammal a szombathelyi Markusovszky kórházban megszületett a Szombathelyi Haladás középpályása Szakály Attila és párja, Varga Evelin kislánya, Elina.
0 0 0 2024.04.30. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink