Szombathelyi Haladás


Remek meccs után - szuper hét előtt?


2020.11.02. 13:20
Pum András

A Szombathelyi Haladás támadója, Rácz Ferenc gólpasszal, majd góllal járult hozzá csapatunk Békéscsaba elleni, 5-0-s győzelméhez.

A 2020/21-es bajnokságban a siófoki nyitómeccs után másodszor szerzett egy meccsen öt gólt a zöld-fehér együttes. A vasiak győzelmének egyik kulcsfigurája, Rácz Ferenc volt. A kivételes technikai tudású futballista eddig négy bajnokin volt kezdő, ötször csereként állt be, három gólt szerzett. A Békéscsaba ellen a vezetést megszerző Medgyes Zoltánnak adott gólpasszt, míg a negyedik találatot maga a 29 éves támadó szerezte - akit egyébként cseréjekor Mátyus János is látványosan megtapsolt.

- A Győr ellen korábban elhittük, hogy csak egy tartalékos csapat ellen játszunk és bár nem csak erre fognám a döntetlent, de ez is közrejátszott az akkori pontvesztésben - mondta Rácz Ferenc. - Most azonban ugyanúgy készültünk, mint a többi meccsre - ráadásul egy győztes mérkőzés után léphettünk pályára. A hozzáállás volt a kulcs és az, hogy már az első félidőben két gólt szereztünk. Aztán a második félidő elején lőtt harmadik gólunkkal eldőlt a meccs. Ami engem illet, kaptam egy kis szabadságot elöl, próbáltam vele élni. Az első gólunk előtt keresztbe mozogtam, kaptam egy jó passzt a jobb oldalon, láttam, hogy bent mindenki az alapvonal felé mozog, próbáltam visszafelé löbbölni, Medgyes ott volt - és ha ő ott van, akkor az gól. Az én gólom? Egy kipattanó labda elém került, pont a kapuval szemben álltam, láttam, van egy kis üres hely a lábak között és ott elpasszoltam - nagyon boldog vagyok, hogy bement. 

                                                                Rácz Ferenctől nehéz volt elvenni a labdát

- Az 5-0 sima győzelem - ennyire sima volt a meccs belülről is?

- Azért nem így nézett ki a pályán, az volt a mérvadó, hogy kihasználtuk a helyzeteinket - értelemszerűen azért ilyenkor könnyebb egy meccs - folytatta Rácz. -  De azért volt bent bőven meló és sokkal többet is birtokoltuk ellenfelünknél a labdát. Nagyon örülünk a sikernek, ám egy sűrű hét előtt állunk. De úgy készülünk, hogy ez egy szuper hét lesz, amely sokáig el fog minket röpíteni. Most regenerálunk, aztán innen próbáljuk folytatni, ahol abbahagytuk. 

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel az Ajka elleni bajnokira

Online már megvásárolhatóak a jegyek a vasárnapi, FC Ajka elleni hazai bajnokira, míg a Haladás Ajándékboltban szombaton kaphatóak elővételben a belépők.
0 1 0 2024.05.16. 12:10
Megtekintés
Tulajdonosi egyeztetés

Ma rendkívüli tulajdonosi egyeztetésen tárgyaltak arról, hogy a Szombathelyi Haladás Kft. a következő szezonra vonatkozó licenc kérelme az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága részéről 2024.05.10-én elutasításra került, a pénzügyi kritériumok nem megfelelősége miatt.
0 0 0 2024.05.15. 21:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink