Szombathelyi Haladás


Bosnjak döntetlent vár


2020.10.11. 15:05
haladas.hu

Csapatunk szerb-magyar futballistája, Bosnjak Predrag szerint iksz lesz az esti Szerbia-Magyarország Nemzetek Ligája-selejtező. Király Gábor úgy véli: minden találkozónak tétje van.

A Vajdaságban született egyszeres magyar válogatott szerb-magyar védőnk, Bosnjak Predrag tudta, hogy a magyar válogatott nyer Szófiában. Pedro szerint a szerbek ellen vasárnap 20.45-kor (M4 Sport) kezdődő Nemzetek Ligája-mérkőzésen mindkét gárda egy-egy ponttal gazdagodik. Marco Rossi csapata az 1. fordulóban 1-0-ra nyert Törökországban, majd a Puskás Ferenc Stadionban 3-2-re kikapott Oroszországtól.

- Biztos voltam benne, hogy nyerünk Szófiában - mondta Bosnjak az nso.hu-nak - Ezt arra alapoztam, hogy a meccs előtt beszéltem barátommal, Nikolics Nemanjával, aki elmondta, remek a hangulat a csapaton belül, s dicsérte a szövetségi kapitányt, hogy milyen jó érzékkel válogatta össze a keretet. Természetesen a szerb válogatottat jóval magasabban jegyzett futballisták alkotják, mint a bolgárt, csapategység terén azonban még nem az igazi a társaság, talán mert szinte félévenként cserélődnek a kapitányok. Döntetlent várok a vasárnapi összecsapástól, mert bár remek labdarúgók futballoznak a hazaiaknál, a magyar válogatott egységesebb csapat. Egyébként mindkét válogatott hasonló játékrendszerben futballozik, a szerbek is előszeretettel játszanak három belső védővel s öt középpályással.

   Bosnjak anno Pintér Attila kapitánysága idején, Albánia ellen játszott a magyar válogatottban Fotó: mlsz.hu

- Ami nekem a legszimpatikusabb volt a szófiai mérkőzésen: a hozzáállás - jelezte szintén az nso.hu-nak a Haladás korábbi 108-szoros válogatott kapusa, Király Gábor. -  Olyan volt, amilyennek egy válogatottnál mindig is lennie kell. Azt várom vasárnap este, hogy Belgrádban is hasonló erényeket mutassanak a srácok. Nyilván a győzelemhez kellenek a pluszok, a jókor szerzett vezető gól vagy éppen Gulácsi Péter két bravúrja, de mindennek az alapja az egységes csapatmunka, amelyről már bizonyságot tett a válogatott. Szófiában nagy volt a tét, de Szerbiában sem lesz kisebb. Ez a nemzet csapata, aki pályára lép, a hazáját képviseli. Sosem szerettem, ha fontos és kevésbé fontos mérkőzésekről beszélt bárki is, itt minden találkozónak tétje van. Az Izland elleni meccs előtt nagyon fontos lenne növelni az önbizalmat, és ezt jó játékkal, jó eredménnyel lehet megtenni.

                           Király Gábor 108-szoros válogatottsággal a háta mögött vonult vissza

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel az Ajka elleni bajnokira

Online már megvásárolhatóak a jegyek a vasárnapi, FC Ajka elleni hazai bajnokira, míg a Haladás Ajándékboltban szombaton kaphatóak elővételben a belépők.
0 1 0 2024.05.16. 12:10
Megtekintés
Tulajdonosi egyeztetés

Ma rendkívüli tulajdonosi egyeztetésen tárgyaltak arról, hogy a Szombathelyi Haladás Kft. a következő szezonra vonatkozó licenc kérelme az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága részéről 2024.05.10-én elutasításra került, a pénzügyi kritériumok nem megfelelősége miatt.
0 0 0 2024.05.15. 21:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink