Szombathelyi Haladás


Szép volt csajok! Bravúros döntetlen az FTC ellen!


2020.09.30. 19:30
PA

A Simple Liga 5. fordulójában a lelkesen futballozó Haladás-Viktória FC bravúros, gólnélküli döntetlent játszott a Ferencvárosi TC vendégeként

Ferencvárosi TC–Haladás-Viktória FC 0-0. – Budapest, Kocsis Sándor Sportközpont, 200 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Molnár.
FTC: Bednar – Mosdóczi, Brandon, Ivanusa (Devonna, 69.), Pusztai – Nagy Virág, Róth, Hasanbegovic, Fenyvesi – Nagy Viktória (Czellér, 69.), Siklér (Németh D., 46.). Edző: Dörnyei Balázs.
Haladás-Viktória: Bíró  – Balogh, Horti, Jánosi, Hajba – Németh M., Herczeg, Fördős, Böcskei (Kopcsándi, 67.) – Harsányi, Németh A. Edző: Szabados György.
A szombathelyieknél a beteg Kovács Virág és a rehabilitációját töltő Gődér Brigitta hiányzott. A szintén sérült Szil Tünde ugyan leült a kispadra, de nem volt bevethető állapotban. A fiatalokkal teletűzdelt vasiak egy pillanatig sem illetődtek meg a jó nevekből álló, válogatottakkal teletűzdelt FTC ellen. Az első félidőben a hazaiak ugyan enyhe mezőnyfölényben futballoztak, de nem sikerült gólhelyzetet kidolgozniuk – a szombathelyiek zártan, stabilan védekeztek. Sőt, bő félórányi játék után Németh Adél teljesen egyedül tört kapura, amikor Hasanbegovic utolsó emberként lerántotta. A Fradi bosnyák légiósát jogosan állította ki a bíró.

Szünet után sem sikerült a fővárosiaknak ráerőltetniük akaratukat a vasiakra, a lelkesen futballozó vendégek lezárták a területeket és kontrákkal kísérleteztek. Mindkét oldalon csak kisebb helyzetek adódtak, a fővárosiak nem találtak rést a vasi pajzson. A szombathelyiek mezőnyben teljesen egyenrangú ellenfelek voltak.
A Haladás-Viktória bravúros pontot szerzett a bajnoki címvédő, Bajnokok Ligája-induló FTC otthonában. A szombathelyiek – akiknél valamennyi játékos jó teljesítményt nyújtott – a kevés helyzetet hozó mérkőzésen nagyot küzdve maximálisan rászolgáltak a döntetlenre. Kiállítva: Hasanbegovic (31.).

Szabados György: – Nagyon jó eredményt értünk el, ez a döntetlen számunkra győzelemmel ér fel! Gratulálok a lányoknak, minden dicséretet megérdemelnek, szívüket-lelküket kitették a pályára, becsületesen küzdöttek. Noha az FTC volt a meccs toronymagas esélyese, ezúttal is kiderült, hogy a labda gömbölyű, a futballban bármi megtörténhet. Csapatként voltunk nagyon egységesek, erősek, masszívak. A héten vasárnap hazai pályán a Diósgyőr ellen még vár ránk egy komoly, nehéz meccs, ott is sikeresek akarunk lenni. Mostantól már csak arra koncentrálunk.

További eredmények: Diósgyőri VTK–ETO FC Győr 5-0, MTK–Kelen SC 5-0, St. Mihály-Szeged-Astra 0-1.

További hírek

Megtekintés
Itt nézheted élőben a Szombathelyi Haladás-FC Ajka mérkőzést

A labdarúgó NB II. 33. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás az FC Ajkát fogadja. Élőben közvetítjük a bajnoki mérkőzést.
1 0 0 2024.05.18. 17:00
Megtekintés
Zöld-fehér összecsapás

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. utolsó előtti, 33. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás az FC Ajkát fogadja.
0 0 0 2024.05.17. 13:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink