Szombathelyi Haladás


Jó úton haladunk


2020.09.08. 20:30
PA

A Szombathelyi Haladás rutinos védője, csapatkapitánya, Schimmer Szabolcs szerint kiváló a csapatszellem a Rohonci úton.

A zöld-fehérek jobb oldali védője, Schimmer Szabolcs az eddig lejátszott hét bajnoki közül öt alkalommal kezdőként volt a pályán, egyszer csereként állt be, egyszer nem kapott lehetőséget. A 36 éves futballista a mieink egyik meghatározó futballistája, nem véletlen, hogy a Hali csapatkapitánya is.

- Jól jött ez a két hetes szünet a bajnokságban, hiszen az utóbbi hetekben gyakran vasárnap-szerda-vasárnap ritmusban futballoztunk – mondta Schimmer Szabolcs. – Az elmúlt héten is edzettünk ugyan, de azok a játékosok, akik sokat játszottak, több pihenőt kaptak. Ami az eddigi hét meccsünket illeti, azt mondom: a játék és a hozzáállás rendben volt, amiatt van kicsit hiányérzetem, hogy egy-két ponttal többünk is lehetne. Erős és kiegyenlített az NB II-es mezőny, szinte valamennyi csapat megszervezi stabil védekezését, majd ezekből építi fel támadásait. Masszív, erős csapatok alkotják a másodosztályt. Habár a nyitányon Siófokon nagy gólkülönbségű győzelmet arattunk, tisztában voltunk vele, hogy ez nem lesz mindig így. Ettől függetlenül az a meccs, a helyzetkihasználásunk rendben volt, csakúgy mint a Vasas elleni összecsapás, ahol remekül játszottunk, ám a végén mégis elúszott két pont. Színvonalában és iramában olyan találkozó volt, amely az NB I-ben is megállta volna a helyét. Jól sikerült a Szeged elleni hazai 2-0-s győzelmünk, magabiztosan nyertünk, nem éreztem azt, hogy ellenfelünknek bármi keresnivalója lett volna azon a mérkőzésen.

- Mátyus János gyakran rotálja a csapatot, ám sikeresen teszi, hiszen az eredményeknsem maradnak el.

- Szerencsére olyan keretünk van, amelyben több poszton is azonos képességű labdarúgók szerepelnek. Az augusztus elég megterhelő volt, ezért többször is változott a kezdőcsapat, de mindannyian tudomásul vettük, hogy néha kimaradunk – de nincs ezzel gond, senki sem sértődött meg emiatt. Sőt, inkább pluszmotivációt jelent, hogy beverekedd magad a kezdőbe. Emiatt a hangulattal sincs gond, remek a csapatszellem. Van összehasonlítási alapom, mert amikor januárban visszatértem, sokkal rosszabb hangulat volt az öltözőben, de egy jó útra léptünk rá, amelyen azóta is haladunk. A kiváló csapatszellem egyik záloga, hogy az edzéseken, mérkőzéseken kívül is sok időt töltünk együtt. Csapatkapitányként igyekszem összefogni a társaságot, de ahogy említettem is, nincs nehéz dolgom, mert mindannyian egyfelé húzunk.

                                                  Schimmer Szabolcs a Haladás meghatározó játékosa

- Úgy tűnik, a játékosok-szakmai stáb-vezetőség-szurkolók négyes is jól működik.

- Így van, ebben az esztendőben a játékosok, a szakmai stáb, a vezetők és a szurkolók is egy hullámhosszra kerültek, márpedig a Haladás mindig akkor erős, ha ez így együtt van. Úgy, mint most. Ami a folytatást illeti, felesleges nagyon előre tekintgetni, így azt is korai megjósolni, hol végeztehetünk az őszi idény végén. Mint mondtam, kiegyenlített a másodosztály, nincsenek nagy különbségek a csapatok között. Úgyhogy most is csak a Pécs elleni vasárnapi meccs van a fókuszban, a mecsekaljai tavaly magabiztosan nyerte meg az NB III-at és az NB II-őt is jól kezdte. Jól felkészített együttessel játszunk, de hazai pályán nyernünk kell!

További hírek

Megtekintés
Fordulatos meccsen nyert a Haldás Viktória

A női labdarúgó NB I. 21. fordulójában a Haladás Viktória 3-2-re győzött a Soroksár vendégeként.
0 0 0 2024.05.04. 20:00
Megtekintés
Tájékoztatás a licence eljárás aktualitásairól

A Szombathelyi Haladás Vezetősége ezúton tájékoztatja a tisztelt közvéleményt az indulási joghoz kapcsolódó adminisztrációs folyamat jelenlegi állásáról.
0 0 0 2024.05.04. 08:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink