Szombathelyi Haladás


Női csapatunk a stadionban játszik


2020.09.02. 21:50
haladas.hu

A Simple Liga 4. fordulójából előrehozott mérkőzésen csütörtökön 18 órakora a Haladás Stadionban (TV: M4 Sport) a Haladás-Viktória FC a listavezető MTK Budapestet fogadja.

A Haladás-Viktória FC a Kelen elleni 4-0-s győzelemmel kezdte, az Astra elleni 2-0-s vereséggel folytatta a bajnokságot, legutóbb pedig hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Győrrel. Az MTK mindhárom eddigi meccsét megnyerte, Diósgyőrben 2-0-ra, a Győr ellen otthon 4-0-ra, a Szeged ellen szintén Budapesten 6-0-ra nyert. A kék-fehéreknél szerepel a korábban Szombathelyen futballozó válogatott Németh Loretta – de rajta kívül is több kiváló játékos alkotja az MTK-t. Így például Szőcs Réka, Demeter Réka, Csányi Diána, Kocsán Petra vagy éppen Nagy Ágnes. A találkozó esélyese tehát az az MTK, amellyel a vasiak vezetőedzője, Szabados György anno két bajnoki címet is nyert.

– Korábban a Dorog edzőjeként már ültem ellenfélként az MTK ellen a kispadon, furcsa érzés volt – mondta Szabados György, a Haladás-Viktória FC vezetőedzője. – Hosszú ideig futballoztam az MTK-ban, majd később edzősködtem, ezer szállal kötődöm tehát a kék-fehérekhez – van is bennem egy kis drukk. A mezőny egyik kiemelkedő együttese ellen játszunk, de ha megfelelő mentalitással futballozunk, és kijavítjuk a hibákat, akkor jó kis meccset játszhatunk. A csapatépítés elején járunk, nehéz mérkőzés vár ránk, úgy is fogalmazhatok: kislányok játszanak a felnőttek ellen. Reálisan nézve nem mi vagyunk az esélyesek, a futballban azonban történtek már meglepetések.

– Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hiszen az MTK remekül kezdte a bajnokságot – mondta a vasiak belső védője, Balogh Henrietta. – A nyári felkészülési találkozón ugyan kikaptunk tőlük, de abból nem lehet kiindulni. Viszont egy nagyon jó csapatról beszélünk, ám bízom és hiszek a lányokban, hogy nagyon szoros mérkőzést tudunk játszani – persze ha mindent betartunk a megbeszéltekből. Fiatal és új csapat vagyunk, az MTK elleni a szív, az elszántság és a hit mérkőzése lesz, amiből szeretnénk emelt fővel és diadallal kijönni.

A Haladás-stadionban sorra kerülő mérkőzésre ingyenes a belépés, a szurkolók a Rohonci út felőli lelátón foglalhatnak helyet.

További hírek

Megtekintés
Fordulatos meccsen nyert a Haldás Viktória

A női labdarúgó NB I. 21. fordulójában a Haladás Viktória 3-2-re győzött a Soroksár vendégeként.
0 0 0 2024.05.04. 20:00
Megtekintés
Tájékoztatás a licence eljárás aktualitásairól

A Szombathelyi Haladás Vezetősége ezúton tájékoztatja a tisztelt közvéleményt az indulási joghoz kapcsolódó adminisztrációs folyamat jelenlegi állásáról.
0 0 0 2024.05.04. 08:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink