Szombathelyi Haladás


Az égből érkezett labda


2020.08.27. 21:55
PA

A Szombathelyi Haladás támadója, Tóth Barna szemfüles, győzelmet érő gólt szerzett az FC Ajka (1-0) elleni bajnokin.

A Szeged ellen szerzett gyönyörű találata után éppen azt boncolgattuk, hogy Tóth Barna a Haliban csak bombagólt tud szerezni. Emlékezhetünk, a Budapest Honvéd (2-1) elleni, év eleji Magyar Kupa-visszavágón is óriási gólt lőtt 24 méterről a hórihorgas csatár. Nos, Tóth az Ajka ellen ezúttal nem bombázta szét a hálót, egy lehulló labdát továbbított közelről a hálóba, de ahogy mondani szokták: bánja kánya! Ugyanis támadónk találatával győztük le az addigi listavezető Ajkát.

- Az első félidő egy nagyon harcos 45 perc volt, a csapat és én is kerestem a játék ritmusát - mondta Tóth Barna. - Egy jó csapattal találkoztunk, amely nagyon felkészült ellenünk, kellemetlen ellenfél volt. A párharcokat elöl nem nagyon tudtuk megnyerni, hátul viszont stabilak voltunk - ez fontos volt. A második félidőre jó húzás volt, hogy Medgyes Zoli bejött. Maga a gólt megelőző támadás szép volt, Medgyes remekül ment el a jobb oldalon, jól is adta középre a labdát, Szalay érkezett mögöttem. Szerencse, nem szerencse, de nem találta el jól a labdát, amely felpörgött, én pedig a védőmet megverve pont annyi előnyt sikerült kiharcolnom, hogy bele tudjak szúrni egyet az ötösnél, a kapus pedig már túl közel volt a labdához és nem tudta lereagálni a lövést. Vezetésünk után a Vasas-meccshez képest úgymond jóval rutinosabb Haladás volt a pályán. Most már kifejezetten figyeltünk arra, hogy nem feltétlenül szép, hanem eredménycentrikus focit játszva megnyerjük a mérkőzést. És ez működött, a védelem előtt le a kalappal, nem emlékszem, hogy komoly helyzetbe került volna az Ajka. Hogy nehezebb volt-e mint a Vasas-meccs? Nehéz kérdés. Ez más jellegű meccs volt, sokkal brusztolósabb, amiből jól jöttünk ki. A Vasas ellen nagyon jól játszottunk, de a végére kicsit elfogytunk. 

                                                Tóth Barna küzdött, hajtott és győztes gólt szerzett

- Hat forduló telt el a bajnokságból - elégedett vagy az eddigi eredményeinkkel?

- Alapvetően igen. Úgy értékelem, hogy jól indítottuk a szezont, játéktudásban a középmezőny élén lehet a helyünk. A futballunkban helyenként már nagyon szépen megmutatkozik, hogy mit akarunk jjátszani. Az eredmények pedig azért jönnek. Lényeges, hogy hazai pályán eddig egész jól alakulnak az eredményeink, itt azért a szurkolók belehajszolnak minket a győzelembe - ez nagyon sokat számít.

- Vasárnap Kaposvárra utazik a Hali

- A kaposvári is nagyon nehéz meccs lesz, de bízom bent, hogy a Vasas ellenihez hasonló teljesítményt tudunk nyújtani. Egyértelműen a győzelemért megyünk, de egy pontot mindenképpen szeretnénk elhozni. 

 

 

További hírek

Megtekintés
Tájékoztatás a licence eljárás aktualitásairól

A Szombathelyi Haladás Vezetősége ezúton tájékoztatja a tisztelt közvéleményt az indulási joghoz kapcsolódó adminisztrációs folyamat jelenlegi állásáról.
0 0 0 2024.05.04. 08:00
Megtekintés
Soroksáron a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 21. fordulójában a Haladás Viktória szombaton 17 órakor a Soroksár SC vendége lesz.
0 0 0 2024.05.03. 20:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink