Szombathelyi Haladás


SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ


2020.08.26. 22:00
PA

Így látta a Haladás-Ajka (1-0) Merkantil Bank Liga-mérkőzést Mátyus János és Kis Károly.

Mátyus János: - Nagyon furcsa érzéssel készültünk a találkozóra, hiszen hétvégén túl voltunk egy olyan meccsen, amelyen edzősködésem alatt az egyik legjobb játékot nyújtotta a csapat. De nem volt teljes az örömünk, mert végül csak egy pontot szereztünk. Így érkeztünk el a mai meccsre. Nem véletlenül állt az első helyen az Ajka, nagyszerűen szervezett csapatot fogadtunk, nagyon egyforma teljesítmények mellett a harcosságunk és a vagányságunk három pontot eredményezett. Lehetne arról beszélni, hogy a Jó Isten kompenzál valamit. Bennem egyébként azok az edzők hagytak mély nyomot, akik a csapatukra ráerőltették karakterüket. Örülök annak, ha azt mondják, hasonlít a Haladás teljesítménye az én habitusomra. Játszottam sokszor jól, sokszor gyengébben, de mindig harcosan, megalkuvás nélkül futballoztunk. Mi is játszunk néha jól, néha gyengébben, de minden meccsen a maximumot nyújtjuk. Beleteszünk mindent én és a stábom. Van egy pályaedzőm, aki talán több is, mint pályaedző. Gyakorlatilag kint élünk a stadionban és dolgozunk, de a csapat nélkül nem lehetünk eredményesek. Mindenki beállt mögénk, talán hallották a szurkolótábort, amely minket támogat - talán tettünk is ezért. Van egy nagyon pozitív ügyvezetés,amely mindenben segít minket. Azt nem ígérem, hogy mindig nyerni fogunk, azt sem, hogy mindig jól játszunk, azt igen, hogy mindig hajtani fogunk. 

Kis Károly: - Gratulálok a hazaiaknak, de nem érdemeltünk vereséget, ráadásul nagy árat fizettünk, hogy itt nyerni szerettünk volna. Egyik játékosunk bokaszalag-szakadást szenvedett egy nagyon durva belépő után. Ennyi, nem is akarok többet mondani, ha elmondom, akkor úgy gondolom nagyon nagy bajba kerülök. Sajnos nem voltak egyenlőek a feltételek, nem derült ki, mi van akkor, ha egyenlő feltételeket kaptunk. Húsz éve nem nyilatkoztam semmi ilyent, de most már elegem van ebből. És száz éve nem voltam ilyen ideges, mint most - és ezt vállalom is. Elkezdtünk egy komoly munkát, most megint kezdődik minden elölről, mert megsérül egy játékosunk, plusz kapjuk a sárga lapokat, ha kell, ha nem. Ami az első félidőt illeti, nem kaptunk meg egy tizenegyest, de ahogy mondtam, amúgy sem kaptunk egyenlő feltételeket, párharcoknál sem - így nagyon nehéz szakmailag értékelném a meccset. Nagy árat fizettünk azért, hogy megpróbáltunk nyerni, egy kulcsjátékosunk hosszú időre kidőlt - és nem állították ki a szabálytalankodó játékost. Gyors, mozgékony csapatunk van, de ma erre esélyt sem adtak, hogy ezt kihasználjuk - és itt nem a hazaiakra gondolok. Jól felkészültünk a meccsből, voltak helyzeteink is, sajnálom, hogy ilyen körülmények veszítettünk.

További hírek

Megtekintés
Tájékoztatás a licence eljárás aktualitásairól

A Szombathelyi Haladás Vezetősége ezúton tájékoztatja a tisztelt közvéleményt az indulási joghoz kapcsolódó adminisztrációs folyamat jelenlegi állásáról.
0 0 0 2024.05.04. 08:00
Megtekintés
Soroksáron a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 21. fordulójában a Haladás Viktória szombaton 17 órakor a Soroksár SC vendége lesz.
0 0 0 2024.05.03. 20:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink