Szombathelyi Haladás


Szegedi vendégek


2020.08.15. 08:30
PA

A labdarúgó NB II. 4. fordulójában vasárnap 19 órakor a Szombathelyi Haladás a Szeged Csanád-Grosics Akadémiát fogadja.

Győzelem, döntetlen, vereség – vereség, döntetlen, döntetlen. Az első a Szombathelyi Haladás, utóbbi a vasárnapi ellenfelének, a Szeged Csanád-Grosics Akadémiának eddigi mérlege. A vasiak jobban szerepelnek riválisuknál, holott Szegeden kimondva, kimondatlanul az első öt hely valamelyike a cél. Stabil anyagi háttér, gyönyörű stadion, korábbi NB I.-es játékosokkal megtűzdelt együttes – az alföldiek mégis beragadtak a rajtnál. A Dobos Barna irányította kék-feketék keretében négy korábbi Haladás-futballistát, Mohl Dávidot, Grumics Miroszlavot, Simon Ádámot és Gajdos Zsoltot találunk. Másodedzőként pedig Andorka Péter segíti a Tisza-partiakat. A keretben Tóth Gábor, Koszó Balázs, Aleksandar Jovanovics, Germán Tamás, Takács Tamás is jó néhány első osztályú találkozón szerepelt már. A 15. helyen álló szegediek legutóbb hazai pályán 1-1-re végeztek az újonc Szentlőrinccel. Ami a 9. Haladást illeti, a vasiak 5-1-es siófoki győzelmükkel magasra tették a lécet, ám a mezőny kiegyensúlyozottságára jellemző, hogy rá követően pár nappal Szombathelyen 1-1-re végeztek a Szolnok ellen, majd – bár pontot érdemeltek volna – 2-1-re kikaptak Gyirmóton.

– Annak fényében, hogy korábban a feljutásról szóló hírek érkeztek Szegedről, eddig nem úgy alakultak az eredményeik, ahogy szerették volna – mondta Mátyus János, a Haladás vezetőedzője. – Biztos, hogy nagyon dacos, akaratos csapattal találjuk magunkat szemben – de hiszem, hogy csakúgy, mint játékban, az akarati tényezőkben sem múlnak felül bennünket. Rengeteg komoly NB I.-es múlttal rendelkező futballistájuk van a szegedieknek – mi csapatként akarjuk megállítani őket. Első bajnoki vereségünk után vagyunk, nem akarjuk megszokni ezt az érzést, úgyhogy győzni akarunk. Látszott a fiúkon, hogy fejbe kólintotta őket a gyirmóti vereség – de tudtuk, előbb-utóbb eljön az a pillanat is, amikor pont nélkül maradunk. Más kérdés, hogy fájó volt így kikapni, hogy egy általunk felkészített futballista végzett ki bennünket. Korábban is sokszor nyilatkoztam: reálisan nézve a középmezőnyben van a helyünk, úgyhogy nem lehetek elégedetlen az eddigi szereplésünkkel. A Szeged ellen és a folytatásban kardinális kérdés lesz a védekezésünk, vissza kell térnünk a korábbi hatékony játékunkhoz. Kelemen Dávid érkeztével remélhetőleg stabilizálódik a védekezésünk – a védő már a meccskeretben lesz. Schuszter Ronaldon kívül valamennyi játékosomra számíthatok.

A Haladás Stadion pénztárai vasárnap 16 órakor nyitnak.

További hírek

Megtekintés
Borsodi vendégek

A Merkantil Bank labdarúgó NB II. 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a 11. Szombathelyi Haladás a 9. Kolorcity-Kazincbarcika SC csapatát fogadja.
0 0 0 2024.05.03. 12:30
Megtekintés
Jegyelővétel a Kazinbarcika elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Kolorcity-Kazincbarcika SC-t fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.05.02. 12:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink