Szombathelyi Haladás


Újjáalakult Haladás-Viktória


2020.08.14. 12:40
haladas.hu

Szinte teljesen új kerettel vág neki a szombaton kezdődő 2020/21-es bajnokságnak a Haladás-Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapata.

A télen kinevezett edző, Szabados György tavasszal egy FTC (1-2) elleni bajnokin és a Kelen SC (7-3) elleni Magyar Kupa-meccsen ült a kispadon, aztán a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt a bajnokság. A szombathelyiek akkor az ötödik helyen álltak a bajnoki tabellán, a Magyar Kupában pedig az elődöntőbe jutottak. Az új, 2020/21-es bajnokságra azonban szinte teljesen kicserélődött a vasiak kerete, gyakorlatilag a teljes középpályás és támadószekció távozott. Alaposan átalakult csapattal kezdi szombaton a Kelen SC (16.30) ellen a női NB I-es labdarúgó-bajnokságot a Haladás-Viktória. Szakonyi Emese és Rácz Zsófia az Astrába, Siklér Kinga a bajnoki címvédő Ferencvárosba, Öreg Cintia Győrbe igazolt, Tálosi Szabina munkája mellett az osztrák első osztályú Südburgenlandban futballozik, míg Tóth Alexandra, Kiss Zsófia és az osztrák Heike Manhart abbahagyta a labdarúgást. Nyolcan távoztak tehát, mindannyian a kezdőcsapatból.
Az érkezők listája rövidebb: a román válogatott Gődér Brigitta Győrből, a szintén román nemzeti színekben szereplő Herczeg Andrea Szegedről érkezett – és ugyancsak a Tisza-parti városból tette át székhelyét Szombathelyre Szil Tünde is. Jánosi Ninetta pedig a Mol Fehérvártól szerződött a Viktóriába. A tervek szerint még egy játékost szeretnének igazolni a vasiak. De az utánpótlásból is kerültek fel fiatalok, a legnagyobb tehetség a támadó Németh Adél, aki akár már ebben a bajnokságban leteheti névjegyét. A vasiak felkészülési mérkőzései nem sikerültek rosszul: odahaza az ETO FC Győrt 3-1-re, a szlovák Myjavát idegenben 3-1-re verték, a Sturm Graztól Ausztriában 5-1-re, az MTK-tól hazai környezetben 4-0-ra kikaptak, míg Szombathelyen a szlovén Pomurje Beltincivel 1-1-re végeztek. Egyelőre nehéz megjósolni, mire lesznek képesek Szabados György tanítványai. Az MTK-val korábban két bajnoki címet szerző trénernek új csapatot kellett építenie a 2020/21-es bajnokságra.

– Hat hetünk volt a felkészülésre, ám ennyi idő alatt nem áll össze egy együttes – mondta Szabados György, a szombathelyiek vezetőedzője. – A játékosokra egy rossz szavam sem lehet, végig összeszedetten, nagy odaadással edzettek. A felkészülési meccsek eredményeiből felesleges messzemenő következtetéseket levonni, viszont a Myjava, a Pomurje elleni találkozókon több olyan dolog is visszaköszönt, amelyeket tréningeken gyakoroltunk. És az MTK elleni mérkőzés kivételével valamennyi összecsapáson megvoltak a helyzeteink, azon viszont javítanunk kell, hogy ezeket jobb százalékban használjuk ki. Rutinos játékosaink szárnyaik alá vették a felnőttcsapathoz felkerült fiatalokat, az egységgel nem lesz probléma. A korábban térdműtéten átesett román válogatott Gődér Brigitta még rehabilitációját tölti, nem tudom, mikor számolhatok vele. Jó esetben szeptember közepén futballozhat ismét. Konkrét helyezésben egyelőre nem gondolkodom, az biztos, hogy a mezőny első felében kellene végeznünk. Ennél is fontosabb, hogy a játékosokból kihozzam a maximumot, aztán, hogy ez hányadik helyre lesz elég, majd kiderül. Nem félek a feladattól, ha félnék, már nem lennék itt. Nyáron volt ajánlatom egy férfi NB II-es csapattól, de hogy nézett volna ki, ha ilyen rövid idő után én is elhagyom a klubot? Nem, ez meg sem fordult a ­fejemben.

A vasiak szombaton 16.30-kor a Király Sportlétesítményben a Kelen SC-t fogadják.

– Vakon vágunk bele a bajnokságba, hiszen még nem tudjuk, mire vagyunk képesek tétmeccsen – teljesen új csapat a mienk – mondta Szabados György, a Haladás-Viktória FC vezetőedzője. – Egyelőre csak azt szűrhettük le, hogy a felkészülés elejétől mostanra hová jutottunk el. Amennyit a lányok dolgoztak, megérdemlik, hogy sikeresek legyenek. Megértették, mit kérek tőlük, hiszem, hogy viszont is látom a pályán. Persze minden a pályán dől majd el. Úgy látom, a lányok átérzik a meccs súlyát, tisztában vannak vele, mennyire fontos a jó rajt. Ami a fővárosiakat illeti, a legutóbbi volt az első NB I-es évük, úgyhogy mostanra már tapasztaltabbak lettek. Telek-Sümegi Éva személyében egy rutinos, gólerős csatáruk van, hozzá hasonlóan Tatai Krisztina is sok csatát megélt, rutinos futballista. Nálunk a rehabilitációját töltő Gődér Brigitta kivételével valamennyi játékosom egészséges. A kezdőcsapatotn még gondolkodom, csak később jelölöm ki.
A meccsre ingyenes a belépés.
Az 1. forduló további programja. Szombat, 15.00: FTC–Kész-Szt. Mihály. 17.00: Astra-Alef HFC–ETO FC Győr. Vasárnap, 11.00: Diósgyőri VTK–MTK. 

További hírek

Megtekintés
Borsodi vendégek

A Merkantil Bank labdarúgó NB II. 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a 11. Szombathelyi Haladás a 9. Kolorcity-Kazincbarcika SC csapatát fogadja.
0 0 0 2024.05.03. 12:30
Megtekintés
Jegyelővétel a Kazinbarcika elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Kolorcity-Kazincbarcika SC-t fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.05.02. 12:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink