Szombathelyi Haladás


A döntetlen nem játszik


2019.09.14. 16:00
Pum András

A labdarúgó NB II 8. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Soroksár SC-t fogadja.

A válogatott Szlovákia elleni Európa-bajnoki selejtezője miatti kéthetes szünetet követően folytatódik az NB II-es labdarúgó-bajnokság. Az egy-egy vereséggel és öt döntetlennel, nyolc ponttal a 13. helyen álló szombathelyiek az egy pozícióval és egy ponttal mögöttük tanyázó, volt ferencvárosi futballista, Lipcsei Péter irányította Soroksárt fogadják. A vasiak hazai pályán egy győzelem mellett két döntetlent gyűjtöttek be, míg a soroksáriak idegenben (esetükben eddig csak Budapesten) még nem szereztek pontot. A Vasastól 5-2-re, az MTK-tól 3-2-re, a Budafoktól 1-0-ra kaptak ki. A vendégeket erősíti a korábban Szombathelyen is megforduló Pölöskei Péter, a támadón kívül NB I-es meccseket tudhat a háta mögött Gyömbér Gábor, Orosz Márk, Korozmán Kevin, Gárdos András és Pál András is. Azaz nem rutintalan együttes látogat a vasi megyeszékhelyre.

– Hasznosan telt a két hét, igyekeztünk bepótolni a hiányosságokat, különösen a támadójátékon próbáltunk erősíteni – mondta Supka Attila, a Haladás vezetőedzője. – De a fizikális részen is dolgoztunk egy kicsit. Emellett csütörtökön jó hangulatú és hasznos csapatépítő footgolfozáson vettünk részt. Ez a játék annyiban különbözik a golftól, hogy lábbal és labdát kell a lyukakba továbbítani. Eddigi találkozóinkon domináltunk, és biztos vagyok abban, hogy most is meglesznek a lehetőségeink. Egyszerű a képlet: ezeket ki kell használnunk, gólra, gólokra kell váltanunk, és persze hátul is jól kell zárnunk. Természetesen nyerni akarunk, már így is túl sok döntetlent játszottunk, egyértelműen a három pont begyűjtése a cél. A sérült játékosok közül Yuriy Habovda már a csapattal edz, de még időre van szüksége, mire fizikálisan és játékban is utoléri magát. Tóth-Gábor Kristóf viszont már az U19-es csapatban kap lehetőséget.

További hírek

Megtekintés
A Szekszárdot fogadja a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában szombaton 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Szekszárdi WFC-t fogadja.
0 0 0 2024.04.26. 20:10
Megtekintés
A Mecsekalján a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Pécsi MFC vendége lesz.
0 0 0 2024.04.26. 12:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink