Szombathelyi Haladás


Tánc után gólkirályi cím


2019.06.28. 11:00
Pum András

Első bajnoki idényében társgólkirályi címet szerzett a kiemelt U16-os leány labdarúgó-bajnokságban szereplő Haladás-Viktória FC csatára, Kiss-Lantos Hanna.

Noha csak 12 évesen kezdett el futballozni, 14 esztendősen már társgólkirályi címet szerzett az U16-os korosztályban a soproni születésű Kiss-Lantos Hanna. A Haladás-Viktória támadója csapata 65 találatából 37-et vállalt, azaz a vasi gólok több mint fele Kiss-Lantos nevéhez fűződik.

- Két éve kezdtem el futballozni, előtte négy-öt évig akrobatikus rock&roll-t táncoltam – mondta Kiss-Lantos Hanna. – Ám mivel szinte az egész családom focizott és most is focizik – én is beálltam a sorba. Így apukám két évvel ezelőtt levitt az SC Sopronhoz. Az első edzés után aztán megkérdezték apukámat: hol bújtattak eddig? Németh Zita foglalkozott velem, egy év után eljutottam olyan szintre, hogy váltani merjek, így kerültem a kiemelt bajnokságban szereplő Haladás-Viktória U16-os csapatához. A soproni edzések mellett – hogy gyorsabban fejlődjek és pótoljam hiányosságaimat – eljártam Szegedi Róberthez koordinációs edzésekre, ezek a foglalkozások is sokat segítettek. Szombathelyen Simonné Tamássy Judit lett az edzőm, mellette – különösen az első fél évben – nagyon sokat változtam, fejlődtem. Judit néni ugyanis észrevette, hogy gyorsaságom miatt csatársorban tudok igazán jól érvényesülni. Ennek köszönhetően míg az első fél évben nyolc, a másodikban 29 gólt szereztem – összesen 37-et. Noha én szereztem a gólokat, ezt elsősorban a társaknak és edzőmnek köszönhetem. Annak külön örülök, hogy egy FTC-t, egy MTK-t vagy egy Astrát legyőztünk, ami valamennyiünk számára nagy élményt jelentett.

- Ami a jövőt illeti, nem szeretek nagyokat álmodni, így csak a következő évre koncentrálok - folytatta Hanna. - Szeptemberben kezdem első évemet a Herman Ottó Környezetvédelmi és Szakgimnáziumban – a tanulás biztos sok időmet elvesz. Így most is jól jön, hogy anyukám Sopronból is sokat segít és támogat majd a tanulásban. A futballban szeretnék még többet fejlődni, ami a Haladás-Viktóriánál Judit néni és Simon Attila személyében biztosított. Erősségem a gyorsaságom, viszont több mindenben is fejlődnöm kell – például a helyzetkihasználásban. Ugyan 37 gólt szereztem, de ugyanennyi helyzetet bőven ki is hagytam. Később szeretnék állandó csapattag lenni korosztályom válogatottjában. Apukám támogatottsága nagyon fontos nekem – minden tanácsa jól fog jönni most is. Példaképem a korábbi többszörös ausztriai gólkirálynő, Vágó Fanni, aki nyáron hazatért a Ferencvárosba.

További hírek

Megtekintés
A Mecsekalján a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Pécsi MFC vendége lesz.
0 0 0 2024.04.26. 12:30
Megtekintés
Boldog Születésnapot, Barni!

Ma, április 26-án ünnepli születésnapját a Szombathelyi Haladás csapatkapitánya, Rácz Barnabás. Boldog Születésnapot kívánunk, Barni!
0 0 0 2024.04.26. 12:10

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink