Szombathelyi Haladás


Mezőkövesdi kupacsata


2019.02.19. 14:30
Pum András

A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén szerdán 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Mezőkövesd-Zsóry vendége lesz.

A két együttes szombaton bajnoki mérkőzésen találkozott legutóbb egymással, akkor Kuttor Attila legénysége 2-1-re győzött. Ami a kupát illeti, a borsodiak az első körben a Fővárosi Vízműveket idegenben 5-0-ra verték, a következő fordulóban Győr-Ménfőcsanakon 1-0-ra nyertek, aztán a III. Kerületi TVE vendégeként 6-0-ra győztek. A szombathelyiek a legjobb 64 közé jutásért vívott találkozón Csepelen 3-0-ra győztek, aztán Szarvason 3-1-re, a legutóbbi fordulóban pedig Iváncsán 4-2-re diadalmaskodtak. A bajnokságban a hazaiak a hetedik helyen tanyáznak. A sereghajtó szombathelyiek számára a bajnokságban egyre inkább elúszni látszik a hajó, kérdés, a kupában akarnak-e vigasztalódni? 

– A mi helyzetünkben minden mérkőzést nagyon komolyan kell vennünk, valamennyi sikerélményre óriási szükségünk van – mondta Horváth Ferenc, a Haladás vezetőedzője. – Éppen ezért is szeretnénk továbbjutni a Magyar Kupában., sikeresen venni az akadályt. Saját bőrünkön tapasztaltuk, hogy a Mezőkövesd jó csapat, amelynek szombaton elég volt két villanás ahhoz, hogy legyőzzön bennünk.   Az első perctől az utolsóig koncentrálnunk kell, nem fér bele kihagyás. Bosnjak Predrag, Priskin Tamás változatlanul sérült, Mohl Dávid beteg, néhányan pedig pihenőt kapnak a kupameccsre. Várható összeállítás: Gyurján – Habovda, Kolcák, Jagodics, Németh Milán – Funsho, Daushvili, Holdampf, Ofosu – Rabusic, Rui Pedro.  

                           A két csapat ismét összecsap szerdán Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport

A továbbjutás két mérkőzésen dől el, a visszavágót jövő kedden – jelen állás szerint 20 órakor – rendezik

További hírek

Megtekintés
Képernyőn a Vasas elleni bajnokink

Vasárnap helyett hétfőn este nyolc órakor lépünk pályára az Illovszky Stadionban.
0 0 0 2024.04.25. 13:00
Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink