Szombathelyi Haladás


Így látta az FC Minsk elleni meccset Németh Szabolcs és Illés Béla


2018.10.25. 11:10
Pum András

A szerdai Illés Akadémia-Haladás-FC Minsk (3-3) ifjúsági Bajnokok Ligája visszavágó után nyilatkozott a két szakember.

- A fiúk figyelmét már a meccs előtt és a szünetben is felhívtuk arra, hogy ahol tócsa lesz, ott megáll a labda, indításoknál viszont megcsúszik a labda - mondta Németh Szabolcs, az Illés Akadémia-Haladás U19-es csapatának edzője. - Igyekezetünk alkalmazkodni a körülményekhez. A kiállítás után szerettünk volna további gólokat lőni, a helyzeteink meg is voltak, aztán sajnos a futball már csak ilyen: megbüntetett minket. Kihagytuk a tizenegyest, utána ziccert hibáztunk. Az ellenfél pedig egyszer eljött a kapuig, megszerezte a második gólt. A harmadik góljuk előtt pedig már mentünk előre, csak az lebegett a szemünk előtt, hogy megszerezzük a negyedik gólunkat, továbbjussunk. A minszkiek pedig lekontráztak minket a végén. A játékosok teljesítményével elégedett voltam, ami taktikát elterveztünk, az szerintem ült. Egy nemzetközi tétmérkőzésen nem nagyon szoktak a magyar csapatok három gólt szerezni, sajnos kaptunk is hármat. Hogy mi volt mégis a gond? A koncentráció. A 75. perc után elfáradtunk, így a koncentrációink is alábbhagyott. Ha jobban koncentrálunk, berúgjuk a tizenegyest és utána a ziccert is. S akkor most arról beszélünk, hogy továbbjutottunk. Hogy milyen a hangulat az öltözőben? Csendben ülnek a fiúk és sírnak...Megpróbálunk beléjük lelket verni, mert erre a teljesítményre lehet építeni. Azt gondolom, hogy egy jó iramú, jó mérkőzést játszottunk. Minden volt ebben a meccsben - egyszer a mennyben, egyszer a pokolban voltunk. Ha semleges néző lettem volna, jól szórakozok, de a hazai csapat edzőjeként nem. A nemzetközi meccsekből sokat lehet tanulni, azon vagyunk, hogy jövőre ismét itt lehessünk, újra megpróbálhassuk. Ezeken a mérkőzéseken teljesen más az iram, a futballkultúra. A Minszk fegyelmezett csapat, próbált direkt futballt játszani, fizikálisan erős gárda. Ilyen stílusú csapat a magyar bajnokságban kevés van, ez jó tapasztalatszerzés volt a srácok számára.

- Abszolút elégedett vagyok a csapattal, ez az első megmérettetésünk volt nemzetközi szinten, a minszkiek olyan szempontból előnyben voltak, hogy már tavaly is szerepeltek a Bajnokok Ligájában - jelezte Illés Béla, az Illés Akadémia névadója, alapítója, igazgatója. - Lehet, hogy ez is számított egy kicsit, ismerék a körülményeket, a  Bajnokok Ligájával járó felhajtást. A mi srácaink nincsenek hozzászokva például ekkora médiafelhajtáshoz - újság, tévé, fotók - a stadionban is újdonság volt futballozniuk - ezeket mind szokniuk kell. Ettől függetlenül én elégedett vagyok a játékkal, azt szokták mondani a foci nem igazságos játék: nem mindig az a csapat nyer, amelyik többet tesz a mérkőzésen. Ugyan sok nemzetközi meccset játszunk, de azok nem tétmérkőzések. Ami a kinti meccset illeti, Minszkben még nagyon meg voltunk illetődve. Ám amikor az a meccs lement, a mieink is láthatták, két közel azonos képeségű csapatról van szó. Ott az első félidőben például sokkal jobban játszottunk ellenfelünknél, sajnos a végén kaptunk egy gólt. Örömteli, hogy itthon viszont három gólt is szereztünk, sajnos túl sokat kaptunk. Fiatal csapatunk van, amelynek a 80 százaléka 2001-es születésű, egy 1999-esünk volt, egy visszajátszónk, Kovalovszki Máté. Az ellenfélnél viszont jópár 1999-es születésű játékos szerepelt. Nagy élmény volt a Bajnokok Ligájában szerepelni, szeretnénk ide visszatérni. Ami a magyar bajnokságot illeti, borzasztó nehéz megnyerni, de természetesen azért küzdünk, hogy megnyerjük.

További hírek

Megtekintés
A technikás középpályás

Az Illés Akadémián sokat fejlődött Schuszter Ronald szeretne megragadni a felnőttcsapatnál.
0 0 0 2019.09.21. 23:00
Megtekintés
Gyöngyösi kupakaland

A Magyar Kupa 64 közé jutásááért vasárnap 15 órakor a Szombathelyi Haladás az NB III-as Gyöngyösi AK otthonában lép pályára.
0 0 0 2019.09.21. 15:50

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink