Szombathelyi Haladás


Amire büszkék lehetünk


2018.10.17. 15:00
Pum András

Noha a Szombathelyi Haladás nem remekel a 2018/19-es bajnokságban, a zöld-fehérek hazai meccseire sokan kíváncsiak.

A sportstatisztika.blog.hu oldal rendre elkészíti a legnépszerűbb labdajátékok – labdarúgás, kosárlabda, vízilabda, kézilabda, jégkorong – nézőszámaival kapcsolatos elemzéseit. A 2018/19-es bajnokságban szeptember 30-ig vizsgálta az egyes magyar csapatok hazai nézőszámait – a kimutatásban az együttesek hazai, nemzetközi találkozói is szerepelnek. A listán 50 együttes szerepel, a Szombathelyi Haladás NB I-es labdarúgócsapata – a Ferencváros futballcsapata mögött és a Győri Audi ETO KC női kézilabdaegyüttese előtt – az előkelő második helyen található. A szombathelyi zöld-fehérek 2018/19-es hazai mérkőzéseire (négy találkozóról van szó) – szeptember 30-ig bezárólag – átlagosan 3966 szurkoló látogatott ki. Ez annak fényében különösen remek szám, hogy a vasiak – enyhén szólva – nem tündökölnek a bajnokságban: jelenleg utolsó helyen állnak az NB I-ben.

S úgy is, hogy az igazán közönségvonzó gárdák – Vidi, FTC, Honvéd – még nem játszottak a Haladás Sportkomplexumban.

- Elsősorban a gyönyörű, új stadionunknak köszönhető, hogy ilyen sokan látogatnak ki a mérkőzéseinkre – mondta Tóth Miklós, a Szombathelyi Haladás ügyvezető igazgatója. – Fontos szempont az is, hogy – még korábban – a szurkolókkal egyeztetve állapítottuk meg a jegyárakat: az olcsóbb belépők, több néző elvet tartottuk szem előtt. A drukkerknek is sokat köszönhetünk, hiszen remek hangulatot teremtenek a meccseken. Természetesen kollégáimmal is sokat teszünk azért, hogy minél többen kijöjjenek és szurkoljanak a csapatnak: reklámozzuk a hazai meccseket, elővételben is és a családi szektorunk is mindig tele van. Utóbbi mellett található a gyermekszoba, ahol igény szerint szakképzett óvónő foglalkozik a kicsikkel. Bízunk bent, ha a csapat jobban szerepel, még ennél is több néző előtt lépnek pályára a játékosok.

Az első öt helyezett átlagnézőszáma: 1. FTC (labdarúgás) 11353, 2. Szombathelyi Haladás 3966, 3. Győri Audi ETO KC (női kézilabda) 3955, 4. Diósgyőri VTK (labdarúgás) 3524, 5. Debreceni VSC (labdarúgás) 3457.

További hírek

Megtekintés
Eredményes szezont zártak a lányok

A tavalyihoz képest egyet előrelépve a negyedik helyen zárt a Haladás-Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapata
0 0 0 2019.06.26. 16:10
Megtekintés
Edzőmeccs a Mattersburg ellen

Pénteken 18 órakor Schachendorfban lép pályára a Szombathelyi Haladás.
0 0 0 2019.06.26. 12:20

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink