Szombathelyi Haladás


Munkába állt a csapat


2018.06.18. 16:00
Pum András

A Haladás NB I-es labdarúgócsapatának hétfői edzésén egy soproni próbajátékos is felbukkant. Polgár Kristóf viszont távozott.

A kéthetes szünet után hétfő délután megkezdte a felkészülést  a 2018/19-es bajnokságra a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata. A keret egy része az ELTE Savaria Egyetemi Központban terheléses fizikai felmérésen vett részt, a többiek a stadion konditermében erősítettek. Kedden viszont már a felmérések mellett egymás közötti játékot is vezényel Michal Hipp vezetőedző. Egy próbajátékos is csatlakozott a szombathelyiekhez, a Soproni VSE 28 éves jobb oldali védője, a korábban az első osztályban öt bajnokin szereplő Fazakas Géza a zöld-fehérekkel tréningezett – a héten további próbázók érkezhetnek. Újdonsült társaival készült a Balmazújvárosból igazolt belső védő, Tamás László. Az Illés Akadémia-Haladás U19-es csapatának 18 esztendős belső védője, az U19-es válogatott Bolla Gergő a jövőben a felnőtt csapattal, Királyékkal készül. Egy másik akadémista, a középpályás Kovalovszki Máté pedig három évre szóló profi szerződést írt alá – ő is a felnőttekkel készül majd.

S még nincs vége: a kétszeres válogatott Rózsa Dániel szerződése június 30-án lejár, a kapussal megegyezett a vezetőség: Rózsa kettő plusz egy évvel meghosszabbította kontraktusát.

– A hétfői és keddi fizikai felmérések után szerdától egészen a rajtig napi két edzéssel készülünk – mondta Michal Hipp, a Haladás vezetőedzője. – Öt hetes felkészülés előtt állunk, döntő részben Szombathelyen készülünk, de örülök, hogy egy külföldi edzőtábort is sikerült lekötni. A bajnoki főpróbára még nincs ellenfelünk, aszerint játszunk majd, hogy a bajnoki rajton idehaza vagy idegenben lépünk pályára. Az idősebb labdarúgók, így Stef Wils, Király Gábor, Miroszlav Grumics, Bosnjak Predrag és Halmosi Péter egy-két nap pluszpihenőt kapott, ők a hét közepén csatlakoznak hozzánk. Ahogy korábban említettem is, a kapus kivételével valamennyi csapatrészbe szeretnék igazolni – négy-öt új játékosnak örülnék.

                                A sérüléséből felépült Michael Rabusic a konditeremben emelte a súlyokat

– A lejáró szerződésű labdarúgók közül Wilsnek, Grumicsnak már korábban megtettük ajánlatunkat – a válaszukra várunk – mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója. – Polgár Kristóffal viszont nem hosszabbítottunk szerződést, a védő már távozott is.Több játékossal is tárgyalunk, de neveket egyelőre nem szeretnék mondani. Ami a trénert illeti, Michal Hipp június 30-án lejáró szerződése a bentmaradással automatikusan meghosszabbodott. S vele együtt a szakmai stáb többi tagja is folytatja a munkát.

A vasiak a július 21-i rajtig a tervek szerint öt edzőmeccset vívnak, részt vesznek a Király Kupán is és négy napig a szlovéniai Lendván edzőtáboroznak – a határ menti városban megmérkőznek a helyi másodosztályú együttessel. Először szombaton a Győr-Moson-Sopron megyei II. osztályú Szany otthonában lépnek pályára. 

Június 23., szombat, 11.00: Szany–Haladás, 26., kedd, Bécs, 18.00: Admira Wacker (osztrák)–Haladás, 30., szombat, 11.00, Haladás Sportkomplexum: Haladás–Lafnitz (osztrák), Július 2-5. (hétfő-csütörtök), Lendva (Szlovénia), edzőtábor. Július 4., Lendva, 19.00: Lendava–Haladás, 7., Király Kupa, Király Sportlétesítmény: Haladás, Paks, Kaposvár, Pohronie (szlovák), 14.: még nincs ellenfél.

További hírek

Megtekintés
A Diósgyőrt fogadják a lányok

A női labdarúgó NB I. 5. fordulójában vasárnap 15 órakor a Király Sportlétesítményben a Haladás-Viktória FC a Diósgyőri VTK-t látja vendégül.
0 0 0 2019.09.20. 14:30
Megtekintés
Összefoglaló a békéscsabai meccsünkről

Három és fél perces anyag a szerdai, 2-2-re végződött bajnokiról.
1 0 0 2019.09.19. 23:10

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink