Szombathelyi Haladás


Bentmaradást érne a győzelem


2018.05.25. 21:20
Pum András

Az OTP Bank Liga utolsó előtti, 32. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a Szusza Ferenc Stadionban a Vasas SC vendége lesz.

Egyre csak fogynak a fordulók, ám továbbra sem dőlt el, melyik két csapat búcsúzik az első osztálytól. Az utolsó öt helyen álló együttes – Mezőkövesd (37 pont), Haladás (35), Diósgyőr (33), Balmaz-újváros (32), Vasas (31) – közül még bármely kettő kieshet. A vasiak vasárnap ki-ki meccset vívnak az utolsó helyen álló Vasas vendégeként. A képlet – viszonylag – egyszerű: amennyiben Jagodicsék nyernek, az utolsó forduló eredményétől függetlenül bebiztosítják első osztályú tagságukat. Minden más esetben folytatódhat a matekozás, s az utolsó körre marad a döntés. Óriási tehát a vasárnapi összecsapás tétje. A Michael Oenning vezette Vasas egy hete odahaza 3-0-ra kikapott a Videotontól, de tavasszal egyébként is gyengén szerepel: 12 meccse közül mindössze kettőt tudott megnyerni. A Haladás a legutóbbi fordulóban 1-1-re végzett az Újpesttel. Tavasszal a zöld-fehérek 3-0-ra nyertek Szombathelyen az angyalföldiek ellen, ősszel idegenben 1-0-ra kikaptak. 

– Mindkét csapatnak óriási szüksége van a győzelemre, de a Vasas van nehezebb helyzetben, számára létfontosságú a siker – mondta Michal Hipp, a Haladás vezetőedzője. – Amennyiben ugyanis pontokat veszít, szerintem ki is esik a hazai együttes. A döntetlen tehát kevés számukra, arra számítok, hogy nekünk esik a Vasas. Noha két hónapja megvertük az angyalföldieket, ez most már semmit sem jelent, ahogy korábban is hangsúlyoztam: minden meccs más és más. Játékosaim tudják, milyen fontos meccs előtt állnak, de úgy látom, nem pörögnek túl. Eltiltása után Kovács Lóránt visszatérhet, és Halmosi Péter sérülése is rendbejött. Michael Rabusic és Mészáros Karol továbbra is maródi. Összeállítás: Király – Schimmer, Wils, Kolcák, Bosnjak – Grumics, Jagodics – Rácz, Kovács, Halmosi – Williams. 

                                  Kristián Kolcák biztos pont a védelemben

A mieink szombat délután útra kelnek, az éjszakát a vecsési Airport Hotelben töltik.

További hírek

Megtekintés
A technikás középpályás

Az Illés Akadémián sokat fejlődött Schuszter Ronald szeretne megragadni a felnőttcsapatnál.
0 0 0 2019.09.21. 23:00
Megtekintés
Gyöngyösi kupakaland

A Magyar Kupa 64 közé jutásááért vasárnap 15 órakor a Szombathelyi Haladás az NB III-as Gyöngyösi AK otthonában lép pályára.
0 0 0 2019.09.21. 15:50

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink