Szombathelyi Haladás


Megfogyva bár, de törve nem a Haladás


2018.04.13. 16:00
Pum András

Az OTP Bank Liga 26. fordulójában szombaton 17 órakor a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a Paksi FC vendég lesz.

Két meccsből nulla. A szombathelyiek a 2017/18-as kiírásban kétszer találkoztak Csertői Aurél együttesével, Pakson 2-0-ra, Sopronban 2-1-re kapott ki az akkor Mészöly Géza illetve Pacsi Bálint irányította csapat. Ami az idei szereplést illeti, az ötödik helyen álló Tolna megyeiek első öt tavaszi meccsükön veretlenek maradtak, legutóbb viszont meglepetésre hazai pályán 5-2-re kikaptak a Debrecentől. A Haladás egy hete megszerezte második idegenbeli sikerét, a Diósgyőr elleni 2-1-es győzelemnek köszönhetően a vasi gárda elkerült a kiesőhelyről, jelenleg a kilencedik a tabellán. A Paks 35, a Haladás 27 pontot gyűjtött eddig a bajnokságban.

– A Diósgyőr elleni győzelem jót tett a csapat önbizalmának, egész héten remek hangulatban teltek az edzések – mondta Michal Hipp. a Haladás vezetőedzője. – Nagyon fontos mérkőzés vár ránk Pakson. Ha a táblázatra nézünk, láthatjuk, hogy a hazaiak az Európa-ligára hajtanak, míg mi jelenleg teljesen más célért, a bentmaradásért küzdünk. Ebből kifolyólag egyértelmű, hogy a paksiak a favoritok, ez persze nem jelenti azt, hogy feltartott kézzel lépünk pályára. Természetesen elismerjük a hazaiak eddigi eredményeit, de a mi játékunkban is van minőség. Alaposan felkészültünk Csertői Aurél kollégám csapatából, tudjuk, hogy évek óta alig változik a paksi keret, masszív összeszokott együttes. Egyénileg Szabó Jánost, Bertus Lajost és Hahn Jánost mindenképpen kiemelném, de rajtuk kívül is több remek futballistája van ellenfelünknek. Szeretnénk tovább folytatni az utóbbi hetek jó és eredményes szereplését, ponttal, pontokkal akarunk hazatérni Paksról. S természetesen feljebb lépni a tabellán. Támadóposzton komoly gondjaink vannak, de nem panaszkodunk. Myke Bouard Ramos és Tóth Máté változatlanul a combjával bajlódik, Michael Rabusic sípcsonttörést szenvedett, Jancsó Andrásnak pedig nyolc milliméter hosszan elszakadt az ágyéka. Rá három-négy hétig biztosan nem számíthatok.

Összeállítás: Király – Schimmer, Wils, Kolcák, Bosnjak – Jagodics – Mészáros, Rácz, Kovács L., Halmosi – Williams.

A vasiak már pénteken útra keltek, az éjszakát Tolnán töltik.

További hírek

Megtekintés
Jegyinfo a szombati bajnokira

Az OTP Bank Liga 22. fordulójában szombaton 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Mol Vidi FC vendége lesz. A találkozóra elővételben is megvásárolhatók a vendégbelépők.
0 0 0 2019.02.21. 10:00
Megtekintés
Biztató eredmény a visszavágóra

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Szombathelyi Haladás gólnélküli döntetlent játszott a Mezőkövesddel.
0 0 0 2019.02.20. 17:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink