Szombathelyi Haladás


Újabb siker!


2018.02.10. 13:20
Pum András

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás 3-2-re nyert a szlovén másodosztályú NK Nafta 1903 Lendava ellen.

Szombathelyi Swietelsky-Haladás-NK Nafta 1903 Lendava 3-2 (2-1). - Kenderesi út, műfű, 200 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Pintér.

Haladás: Gyurján (Lévay, 46.) - Schimmer (Polgár, 55.), Wils (Jancsó, 46.), Németh Milán, Bosnjak (Medgyes, 46.) - Jagodics, Kovács (Németh Márió, 46.)  - Pinte (Williams, 46.), Rácz (Kiss T., 55.), Halmosi (Petró, 46.) - Ramos (Shynder, 46.). Edző: Michal Hipp.

A szombathelyieknél kisebb sérülés miatt Kolcák, Mészáros, Grumics és Tóth Máté hiányzott. Próbajátékon szerepelt a 30 éves, korábbi kétszeres ukrán válogatott támadó, Anton Shynder, aki legutóbb a Sahtar Doneck játékosaként kölcsönben az orosz Amkar Permben futballozott. Pályafutása során 116 ukrán első osztályú találkozón harmincszor talált be. Nyár óta nincs klubja, szabadon igazolható.

A 16 csapatos szlovén másodosztály harmadik helyén álló lendvaiak ellen a vasiak első támadásukat góllal fejezték be. A 2. percben Ramos balról belőtt labdáját Pinte öt méterről a bal sarokba továbbította (1-0). A dermesztő hidegben mindkét csapat csipkedte magát, a másik oldalon Gyurján védett bravúrral egy távoli lövést. A 19. percben Kovács leszerelte az egyik lendvai védőt, majd a kapust is kicselezve 14 méterről a kapu közepébe gurított (2-0). Sokat mozogtak, lendületesebben, jobban futballoztak a hazaiak, a játék jobbára a vendégérfélen folyt. A 34. percben Kovács 20 méterről bombázott a léc fölé. A 41. percben viszont Seruga 19 méterről a jobb felső sarokba lőtt (2-1). Szünet után az 51. percben Shynder kapott labdát a tizenhatoson belül, a bal oldalon, majd egy csel után, ballal, hat méterről a rövid, jobb sarokba lőtt (3-1). Nem sokkal később Williams lógott meg egyedül, de a kapujából kifutó Raduha szerelte. A sorozatos cserék miatt kiegyenlítettebb lett a mérkőzés. A 70. percben Williams jobbról belőtt labdáját Polgár nyolc méterről fejelte kapura, de a szlovén portás védett. A 84. percben a volt szombathelyi Grabant Bence elemelte a labdát a kifutó Lévay elöl, majd 18 méterről az üres kapuba helyezett (3-2). Az utolsó lehetőség Medgyes nevéhez fűződött, a támadó egyedül kiugrott, de 14 méteres lövésébe belevetődött Raduha.

A Haladás különösen az első félidőben futballozott meggyőzően, megérdemelten nyert. Ami az ukrán próbázót illeti, 190 centiméteres magassága ellenére ügyes, technikás futballista, ám látszott rajta, hogy az utóbbi időben nem volt edzésben. A szakmai stáb még nem döntött sorsáról.

 

További hírek

Megtekintés
Jegyinfo a szombati bajnokira

Az OTP Bank Liga 22. fordulójában szombaton 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Mol Vidi FC vendége lesz. A találkozóra elővételben is megvásárolhatók a vendégbelépők.
0 0 0 2019.02.21. 10:00
Megtekintés
Biztató eredmény a visszavágóra

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Szombathelyi Haladás gólnélküli döntetlent játszott a Mezőkövesddel.
0 0 0 2019.02.20. 17:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink