Szombathelyi Haladás


SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Így látta a mérkőzést Horváth Ferenc és Michal Hipp


2017.11.18. 19:00
haladas.hu

A két vezetőedző értékelte a Balmazújváros-Szombathelyi Swietelsky-Haladás (2-1) találkozót.

Horváth Ferenc: -  Ma nagyon nagy lehetőség volt számunkra, hogy a kiesőzónától messzebb kerüljünk. Korábban is volt erre sanszunk a bajnokságban, akkor nem éltünk ezzel. Az első félidőben nem tudtuk átlépni a saját árnyékunkat, nem voltak nagy helyzeteik, de mezőnyfölényben játszottunk. A második félidőben jó százalékban használtuk ki a lehetőségeinket és megérdemelten nyertünk. A szünetben elhangzottak nem jelenhetnének meg nyomtatott formában, de a célját elérte. Kettőt cseréltem, ugyanis nem volt súlyunk a Haladás kapuja előtt. Kellett egy ember, aki a két belső védőt ott tudja tartani, ez volt Fekete, Rácz pedig veszélyesen játszott.

Michal Hipp: - Nagyon rövid ideje vagyok a csapatnál. Tisztában voltam azzal, hogy ez a négy mérkőzés nagyon nehéz lesz. Az edzésmunka után kaptam képet a Haladásról, az edzésprogramban a meccs-helyzeteket gyakoroltuk. A taktikai-technikai dolgokra építettünk. Megváltoztattam a felállást. Ez látszott is, jól játszottunk az első 25 percben. A játékosok betartották az elmondottakat, minden úgy alakult, ahogy szerettük volna. Vezettünk, ekkor a hazai csapat rákapcsolt, de az első félidőt előnnyel zártuk. Fordulás után aktívan szerettünk volna játszani, számítottunk arra, hogy nagy nyomás alá helyez bennünk a Balmaz. Veszélyesek voltak a pontrúgásaik. Növekedett a nyomás, az erőnk pedig folyamatosan fogyott. A hazaiak nagy akarata eredményezte a második gólt is, de nekünk is volt a végjátékban két helyzetünk, sajnos nem sikerült egyenlítenünk. Sosem féltem a munkától, tavaszra lesz öt hét felkészülési időnk: ez a meccs is mutatja, hogy van előrelépési lehetőség. A játékosok úgy érzik, temetésen vannak, de próbálok a pozitívumokra ráépíteni. Nehéz mérkőzések lesznek, és nincs megírva előre, hogy nem lehet az FTC vagy a Videtoton ellen pontot szerezni.

További hírek

Megtekintés
Soroksáron a Haladás

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. 26. fordulójában vasárnap 16 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Soroksár SC vendége lesz.
0 0 0 2024.03.29. 10:20
Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink