Szombathelyi Haladás


A helyzet komoly, de nem kritikus


2017.11.13. 14:00
Pum András

Csapatunk újonnan kinevezett vezetőedzője, Michal Hipp nyilatkozott honlapunknak.

Hétfő délelőtt az Illés Akadémián megtartotta első, mintegy másfél órás szombathelyi edzését Michal Hipp. A szlovákiai szakember a kétkapusnál játékot a futballisták közül követte figyelemmel, olykor megállította a játékot, hogy egy-egy futballistának elmagyarázza, mit kellett volna másként csinálnia. A tréninget követően interjút adott honlapunknak.

– Azt nem tudom hogyan kerültem képbe a Haladásnál, azt igen, hogy szinte azonnal igent mondtam a megtisztelő felkérésre – tudtuk meg Michel Hipptől. – Tudtam mire számíthatok, korábban többször is láttam a játszani a Haladást, persze még meg kell ismernem a csapatot. Mindenesetre az első edzésen kedvező benyomásokat szereztek, a játékosok odatették magukat, meg akarták mutatni, mit tudnak, igaz, egy edzőváltás után a világ minden táján így van. Nagyon bő a keretünk, sok fiatal, és rutinos futballistánk van, a középkorosztály viszont hiányzik. Névről Király Gábort természetesen ismertem, a franciaországi Európa-bajnokságon drukkoltam is a magyar válogatottnak. Azért szerződtettek, hogy az elsőosztályban tartsam a csapatot, úgy látom a helyzet komoly, de nem kritikus. Nem akarok visszafelé tekintgetni, mindenesetre a tabella sokat elárul. A szombati, balmazújvárosi meccsig kevés időnk van, nyilván egetrengető változásra nem lehet számítani, legfontosabb, hogy amit kérek a fiúktól, maximálisan betartsák. Ami a magyar és a szlovák futballt illeti, hasonló játékerőt képvisel a két ország labdarúgása, viszont Magyarországon jóval fejletteb az infrastruktúra, sok a szép stadion. De nem azért érkeztem, hogy ezekben gyönyörködjek, hanem, hogy a pályán győzelemre vezessem a Haladást. 

Hipp elsősámú  segítője a korábbi ferencvárosi futballista, Pinte Attila, a másik Desits Szilárd lesz. Fizioterapeutának Máthé Botondot, erőnléti edző pedig Gábris Csabát hozta magáva. A kapusedző továbbra is Jakab Csaba, és az orvosi, masszőri stábban sincs változás.

            Michal Hipp, segítőivel. Balról Pinte Attila, mellett bal kezén Gábris Csaba, Máté Botond. Fotók: Vas Népe/Unger Tamás

További hírek

Megtekintés
Soroksáron a Haladás

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. 26. fordulójában vasárnap 16 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Soroksár SC vendége lesz.
0 0 0 2024.03.29. 10:20
Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink