Szombathelyi Haladás


Michal Hipp a Haladás új vezetőedzője


2017.11.13. 10:00
Pum András

A korábbi szlovák szövetségi kapitányt, Michal Hipp-et nevezték ki a Szombathelyi Swietelsky-Haladás vezetőedzőjének.

Nem sokáig maradt üresen a labdarúgó NB I. 11., azaz kiesőhelyén tanyázó Szombathelyi Swietelsky-Haladás kispadja. Múlt szerda délelőtt a tulajdonosok menesztették Pacsi Bálintot, és az NK Osijek (3-1) elleni Rohonci úti stadionavatón egy meccs erejéig Vörös Csaba technikai vezető irányította az együttest. Kapós volt a szombathelyi kispad, magyar és külföldi edzők is bejelentkeztek a vezetőedzői posztra, utóbbiak között találtunk például Európa-szerte ismert, korábban válogatottat is irányító szakembert. A magyarok közül Supka Attila, Egervári Sándor és László Csaba is képbe került, végül a választás az 53 éves, nyitrai születésű szlovák szakemberre, Michal Hipp-re esett.

– Nagyon sok edzőt ajánlottak figyelmükbe, néhányukkal tárgyaltunk is, referenciákat kértünk tóluk, végül Michal Hipp volt, az, akivel megállapodtunk – tudtuk meg Tóth Miklóstól, a Haladás ügyvezető igazgatójától. – Csupa jót hallottunk róla, így a bajnokság végéig, 2018. június 30-ig írta alá szerződését. Hipp többször is látta játszani csapatunkat, tudta mit vállalat. Egyetlen elvárást fogalmaztunk meg vele szemben: bent kell tartania a Haladás az elsőosztályban. A téli szünetben biztosan lesznek változások a játékoskeretben, több futballistától elköszönünk és lesznek érkezők is.

                                                      Tóth Miklós ügyvezető igazgató és Michal Hipp

                                                                            Illés Béla és Michal Hipp

A Haladás tulajdonosai hétfő reggel 8 órakor tulajdtaggyűlést tartottak, melyen hivatalosan is kinevezték Michal Hippet, a zöld-fehérek vezetőedzőjének. A délelőtti edzést már Hipp tartja

. De ki is az az ideheza talán kicsit ismeretlen szakember, akitől a felemelkedést várják?  Nos, az 1963. március 13-án, az egykori Csehszlovákiában született, immáron szlovák szakember játékosként a Slovan Duslo, Hurbanovo, a Nitra, a Vienna, a Slavia Praha, a Kosice, a Piestany együttesében szerepelt, a futballcsukát 36 évesen, 1999-ben az osztrák Fels csapatában akasztotta szögre. 1990-ben és 1991-ben 5 alkalommal a csehszlovák, 1993/95-ben szintén ötször a szlovák válogatottban is játszott. A pálya melletti karrierjét 2000-ben a szlovák FC Nitránál kezdte – másodedzőként. Ugyanebben a pozícióban dolgozott az Artmedia Petrzalkánál, 2003-2006-ig a szlovák válogatottnál, aztán az orosz Saturn Moszkvánál, 2008-ban a Pertrzalka vezetőedzője, egy évvel később már a Slovan Bratislaváé volt, mindkét gárdával az Európa-ligában szerepelt. 2008 és 2012 között ismét a szlovák válogatott másodedzőjeként vitézkedett, aztán 2012-ben érte el  eddigi karrierje csúcsát: Stanislav Grigával együtt februárban a szlovák válogatott szövetségi kapitányává nevezték ki:  3 győzelem, 4 döntetlen, 5 vereség volt a mérlegük, mielőtt 2013 nyarán  megköszönték szolgálataikat. Igaz, Hipp ebből egy sikert egymaga vállalt: Törökország (2-1) ellen egyedül irányította északi szomszédainkat. Majd 2014/15-ben ismét Nitrán volt vezetőedző, 2016 óta a cseh Jihlava szakmai munkáját irányította. 

Hipp egyik segítője a korábbi ferencvárosi futballista, Pinte Attila, a másik Desits Szilárd lesz. 

További hírek

Megtekintés
Itt nézheted élőben a Haladás-Gyirmót kupamérkőzést

Tisztelt Szurkolóink! Az alábbi streamen nézhetik végig a szerdán 18 órakor kezdődő Szombathelyi Haladás-Gyirmót FC Győr MOL Magyar Kupa mérkőzést. A tét a legjobb 16 közé jutás.
1 0 0 2021.10.26. 19:00
Megtekintés
Kupacsata a Gyirmót ellen

A Mol Magyar Kupa 4. fordulójában szerdán 18 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Gyirmót FC Győrt fogadja a Haladás Sportkomplexumban.
0 0 0 2021.10.26. 14:50

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink