Szombathelyi Haladás


Elszakadt az Achilles


2017.08.19. 17:05
Pum András

Elszakadt az Achilles-ína a Szombathelyi Swietelsky-Haladás erőnléti edzőjének, Garami Zsoltnak.

A csütörtöki, FTC-Haladás (2-0) NB I-s labdarúgó-mérkőzés helyett a székesfehérvári kórházban töltötte az estét a vasiak erőnléti edzője, Garami Zsolt. A korábbi kiváló tréner, Garami József fiának ugyanis az A-licences felvételi vizsgán a gyakorlati bemutató közben elszakadt az Achilles-ína.

-  Mivel folyamatosan fejlesztem magam, a "B" licence megszerzése utáni két kötelező gyakorlati évet követően -egyeztetve klubommal és Mészöly Géza vezetőedzővel - jelentkeztem az "A"-licences felvételire. Az írásbeli tesztet reggel 98 százalékos eredménnyel teljesítettem is – mondta Garami Zsolt. – A gyakorlati bemutatóra délelőtt került sor Székesfehérváron, műfüves pályán. A vizsga után azonnal indultam volna a csapathoz. Az az igazság, hogy – mivel sokat edzettem a bemutatóra – a jobb achillesem kicsit begyulladt. Ennek ellenére természetesen el akartam végezni a tesztet, ám a műfüves pályán egy szerencsétlen mozdulatnál elszakadt a jobb achillesem. A Videoton juniorcsapatának masszőre a segítségemre sietett, rögzítette a lábam. Azonnal a székesfehérvári kórházba vittek, ahol dr. Rajháty Kornél főorvos úr este meg is műtött. Habár jó kondiban vagyok, úgy fest, nem múlt el nyomtalanul, hogy anno a foci mellett magasugró is voltam. Vélhetően ez is közrejátszott a sérülésemben. De például anno a pécsi középpályás, Turi Zsolt achillese a Széchenyi téren, séta közben pattant el. Szóval bárkivel megtörténhet. 

- Fekvőgipszet kaptam, vasárnap kiengednek a kórházból, de a jövő héten még nem kelhetek fel az ágyból - folytatta Garami. - De persze így sem tétlenkedek. Mészöly Géza vezetőedzővel és Tóth Miklós ügyvezető igazgatóval megbeszéltem, hogy az edzéstervet – kollégámmal, Orbán Attilával közösen – innen is meg tudom oldani. Azt követő héten már szeretnék ott lenni az öltözőben, igaz, mivel majd csak mankózni tudok, a gyakorlati munkában nem vehetek részt. A mankó után járógipsz következik, úgy gondolom, jónéhány hét, mire teljesen rendbejövök de addig is minden erőmmel arra törekszem, hogy a csapat munkáját segíteni tudjam. Jólesik,hogy vezetők, játékosok érdeklődnek az állapotom iránt, ez is segít a gyógyulásban.

További hírek

Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00
Megtekintés
Licenc: az MLSZ hiánypótlást kér

A Klub a pénzügyi kritériumok igazolásának május 3-ig tehet eleget.
0 0 0 2024.04.23. 20:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink