Szombathelyi Haladás


Zöld-fehér csata


2017.08.16. 12:22
Pum András

Az OTP Bank Liga 6. fordulójában csütörtökön 18 órakori kezdettel a Groupama Arénában a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a Ferencvárosi TC vendége lesz.

Még nem kapott ki a bajnokságban az FTC: a fővárosi szurkolók számára ez az eddig lepergett öt forduló pozitív megközelítése. Csak egyszer tudott nyerni, négyszer döntetlent játszott: ez a negatív.  Tény, a ferencvárosiak a vártnál gyengébben kezdték a bajnokságot, a szombati, Paks elleni 1-1-es döntetlen után a szurkolók egy része Thomas Doll vezetőedző távozását követelte. A szombathelyiek sem kezdték jól a bajnokságot, de a Balmazújváros elleni 3-1-es győzelemmel felzárkóztak a középmezőnybe. A két zöld-fehér együttes közül a hatodik Fradi hét, a hetedik Haladás hat pontot gyűjtött. 

– Kétarcú csapat az FTC, mert ne feledjük: a négy döntetlen mellett a Mezőkövesdet simán, 5-0-ra verte – mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Noha múlt szombaton a Paks ellen nem tudott nyerni, a játék képe alapján simán győzhetett volna. Az utolsó három ferencvárosi meccsünk elején mindig gólt, gólokat kaptunk, nagyon oda kell figyelnünk, hogy ezúttal ne essünk ebbe a hibába. Ez nem azt jelenti, hogy beássunk magunkat a kapunk elé, csak védekezéssel nem lehetünk eredményesek. Biztos vagyok bent, hogy a Fradi a meccs elején nagy nyomás alá helyez bennünk, ezt az időszakot át kell vészelnünk. Moutarira, Varga Rolandra és Bödére nagyon oda kell figyelnünk. Számunkra nagyon fontos volt a Balmazújváros elleni győzelem, jót tett az öltözői hangulatnak és az edzésmunkán is érződött a siker. A három pont még jobban összerántotta a társaságot, a Fradi ellen is sikeresek akarunk lenni. Stef Wils a szombati bajnokin bokaszalag-húzódást szenvedett, a Fradi ellen biztosan nem játszhat. Pinte Patrik pedig térdszalag-húzódás miatt nem léphet pályára.

Összeállítás: Király – Mészáros, Jagodics, Németh Milán, Bosnjak – Jancsó, Simon, Kiss B. – Williams, Ramos, Medgyes.

Csere: Gyurján, Tóth D., Devecseri, Kovács, Rácz, Tóth M., Grumics.

– A gólom miatt emlékezetes a legutóbbi, ferencvárosi mérkőzésünk, ám mert kikaptunk, nem tudtam felhőtlenül örülni a gólomnak – mondta a szombathelyiek vődként, középpályásként és csatárként is bevethető  futballistája, Jancsó András. A 21 éves játékos márciusban az FTC elleni idegenbeli meccsen lőtte élete első NB I-es találatát. – Jó lenne most is gólt szerezni, de úgy, hogy azzal nyerünk, vagy már vezetünk és rárúgnám a másodikat. Nem állunk lehetetlen küldetés előtt, a Ferencváros nincs annyira egyben, meg lehet lepni őket. A Balmazújváros ellen amolyan hatpontos meccset nyertünk meg, ha nem is játszottunk szemet gyönyörködtetően, akartunk, küzdöttünk.

A mérkőzést Karakó Ferenc vezeti, segítői Varga Zsolt, Szert Balázs, a negyedik játékvezető Márkus Tamás. Az alapvonali asszisztensek Berke Balázs, Zierkelbach Péter.

A szombathelyiek szerdán ebéd után útnak indulnak, Telkiben edzenek, éjszakáznak. Csütörtökön az edzőcentrumból utaznak a fővárosba.

A mérkőzésről honlapunkon ezúttal is helyszíni, élő közvetítést olvashatnak.

További hírek

Megtekintés
Volt szombathelyi futballisták a válogatottak élén

A Haladás Viktória korábbi labdarúgója, Rácz Zsófia lett a magyar női U19-es válogatott szövetségi kapitánya. A felnőtteké pedig az egykoron szintén Szombathelyen szereplő Szarvas Alexandra.
0 1 0 2024.03.27. 13:00
Megtekintés
Háromgólos siker

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában a Szombathelyi Haladás II. 3-0-ra verte a Vasvárt.
0 0 0 2024.03.25. 15:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink