Szombathelyi Haladás


Az újonc érkezik


2017.08.11. 15:00
Pum András

A labdarúgó NB I. 5. fordulójában szombaton 18 órakor a soproni városi stadionban a Szombathelyi Swietelsky-Haladás az újonc Balmazújvárost fogadja.

Habár az újonc balmazújvárosiakat a futballszakma biztos kiesőként aposztrofálta – és most is így vélekedik –, a hajdú-bihariak egyelőre rácáfoltak az előzetes várakozásokra. A Videoton és a Honvéd otthonából ponttal távoztak, és noha odahaza 1-0-ra kikaptak a Vasastól, egy hete 4-0-ra elkalapálták a korábbi listavezető Diósgyőrt. A nyolcadik helyen álló Balmazújváros keretében egy volt Haladás-futballista, a horvát középpályás, Ante Batarelo szerepel. A Haladás eddig egy győzelem mellett három vereséget gyűjtött be, és a tizedik helyen szerénykedik – a három pont tehát úgy kellene, mint egy falat kenyér.

– Úgy érzem a feljutás okozta eufória repíti ellenfelünket, persze valós teljesítmény is van mögötte – szögezte le Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Nagyon hajtós csapat vár ránk, amely bátran felvállalja a támadójátékot, a támadásokhoz legalább öt-hat labdarúgója is felér. Ráadásul jó formában vannak, és az eredmények hatására önbizalom dolgában is jól állnak. Elsősorban csapatként erősek, de például Nemanja Andrics kiváló futballista, akire oda kell figyelnünk. Játékosaim szemében a héten láttam azt a tüzet, elszántságot, amely a győzelemhez szükséges. Közösen, együtt, csapatként kell legyőznünk ellenfelünket, úgy, mint a Debrecent. A Loki elleni hozzáállással lehetünk sikeresek. Nem olyan rég volt az a meccs, ha akkor tudtunk úgy játszani, küzdeni, akkor most is képesnek kell lennünk. Sérültünk és eltiltottunk sincs.

Összeállítás: Király – Polgár, Wils, Jagodics, Bosnjak – Simon, Kiss B., Tóth M. – Ramos, Grumics, Williams. 

Csere: Gyurján, Németh Milán, Jancsó, Kovács L., Mészáros, Rácz.

– Nem rossz csapat a Balmazújváros, de szerintem még a feljutás miatti lendület hajtja a gárdát – jelezte Bosnjak Predrag, a zöld-fehérek bal oldali védője. – Mi egymásután kétszer kikaptunk, úgyhogy óvatosan kell futballoznunk. Az erőnk mindig a csapategységben volt és abban, hogy nem is száz, hanem 120 százalékot nyújtottunk. Így vertük meg tavaly például a Fradit, vagy nem is olyan régen a Debrecent. A 12 csapatos NB I-ben bárki legyőzhet bárkit. Sokszor bebizonyítottuk már, hogy képesek vagyunk jó játékkal nyerni. A recept: hideg fej, maximális koncentráció, nyugodtság és jó taktika. 

A mérkőzést Szabó Zsolt vezeti, segítői Farkas Balázs, Szalai Dániel, a tartalékjátékvezető Szalai Balázs. Az alapvonali játákvezetők Szőts Gergely, Gyarmati II. Tibor. 

További hírek

Megtekintés
Vezetődedzőnk értékelése

Aleksandar Jovic szerint a Mosonmagyaróvár ellen nem az "igazi" Haladást láthattuk. Vezetőedzőnk ugyanakkor nem tudja elmarasztalni a játékosokat.
1 0 0 2024.04.23. 10:00
Megtekintés
Idegenbeli győzelem

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában a Szombathelyi Haladás II. 2-1-re nyert Söptén.
0 0 0 2024.04.22. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink