Szombathelyi Haladás


Folytassa, Haladás!


2017.07.28. 11:00
Pum András

Az OTP Bank Liga harmadik fordulójában szombaton 18 órai kezdettel (TV: Duna World) a soproni Városi Stadionban a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a Diósgyőri VTK-t fogadja.

Jól kezdte a bajnokságot a legutóbbi szezonban az elsőosztályú tagságát csak a zárókörben bebiztosító Diósgyőr. Bódog Tamás együttese a rajton a Vasas ellen idegenben 2-0-ra győzött, egy hete a bajnok Kispest vendégeként 2-2-re végzett. A miskolciak kerete nagyjából együtt maradt a nyáron, érdekes színfoltként a görög támadó Nikolaosz Joannidiszt szerződtették az Aszterasz Tripoliszból. A Haladás a nyitányon halvány teljesítménnynel 2-0-ra kikapott a Honvédtól, majd meggyőző játékkal 1-0-ra verte a Debrecent. 

– A diósgyőriek idegenben is bátran felvállalják a támadójátékot, emellett keményen, határozottan futballoznak – ezt a Vasas és a Honvéd ellen is bizonyították – mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Már az ellenfél térfelén agresszívan letámadnak, szóval nagyon észnél kell lennünk. Másrészt fel kell vennünk a kesztyűt, muszáj ugyanolyan keményen odalépnünk. A Debrecen ellen jól és labdabiztosan játszottunk, innen kell folytatnunk szombaton is: győzelmet várok. Hozzáteszem: a Diósgyőr a Debrecennél sokkal keményebb dió lesz. Myke Bouard Ramos játékengedélye továbbra sem érkezett meg, a többiekre számíthatok.

Összeállítás: Király – Polgár, Wils, Jagodics, Bosnjak – Simon, Kiss B., Tóth M. – Rácz, Williams, Medgyes. 

Csere: Gyurján, Tóth D., Petró, Jancsó, Halmosi, Grumics, Pinte.

– A 12 csapatos bajnokságban nincs könnyű ellenfél, de hol nyerjünk, ha nem hazai pályán? – tette fel a költői kérdést Simon Ádám, a zöld-fehérek védekező középpályása. – A diósgyőrieknél az első két fordulóban három gólt szerző Velára érdemes odafigyelnünk, de nem ellenfelünkkel, sokkal inkább saját magunkkal kell törődnünk. A kispesti meccset tudjuk be az idényeleji formának, a Debrecen ellen már az történt a pályán, amit mi akartunk: erre kell építenünk. Megvan az ellenszerünk, tudjuk, hogyan győzhetjük le.


Ami az ukrán próbajátékos Olekszandr Kalitovot illeti, Mészölytől megtudtuk, a technikás védő jó benyomást tett rá, ám mivel a Haladás a légiósszabályt szeretné betartani, így elköszöntek a játékostól.

A mérkőzést Farkas Ádám vezeti, segítői Berettyán Péter, Horváth Róbert, az alapvonali játékvezetők Szilasi Szabolcs, Szabó Zsolt. A tartalékjátékvezető Varga Gábor. 

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink