Szombathelyi Haladás


Keleti vendég


2017.07.21. 12:00
Pum András

Az OTP Bank Liga második fordulójában szombaton 20.30-as kezdéssel (TV: Duna World) a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a Debreceni VSC-t fogadja a soproni Városi Stadionban.

A Debrecen a Haladáshoz hasonlóan vereséggel rajtolt, a piros-fehérek nem kis meglepetésre a Nagyerdei Stadionban 2-1-re kikaptak a Mezőkövesdtől. A nyáron Leonel Pontest az ősdebreceni Herczeg András váltotta a kelet-magyarországiak kispadján, a játékoskeretben viszont nem volt nagy mozgás. A debreceniek jó néhány légiósuktól megváltak, helyükre javarészt fiatalok érkeztek, egyedül Tisza Tibor az ismertebb futballista. A Haladás a nyitányon a bajnok Honvéd otthonában 2-0-ra kikapott, viszont kerete a héten is bővült, a brazil Myke Bouard Ramos egy évre kölcsönben az MTK-től érkezett. 

– A Debrecen veresége után biztosan kettőzött erővel lép pályára – jelezte Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Ráadásul megvan benne a potenciál, a játéktudás is, tehát borzasztóan nehéz mérkőzésre számítok. Mivel alig változott a hajdúságiak kerete, egységes, összeszokott csapatról beszélhetünk. A támadószekcióban Tőzsér Dániel, Könyves Norbert, Holman Dávid, Justin Mengolo egyaránt gólveszélyes, kreatív futballista. Feltérképeztük a debrecenieket, tudjuk, mik az erősségeik és hol sebezhetőek. Persze nekünk elsősorban magunkkal kell foglalkoznunk, ugyanolyan fegyelmezetten futballoznunk, mint Kispesten, viszont sokkal támadóbb szellemben, gólveszélyesebben. Rózsa Dániel, Jánvári Gábor, Németh Márió továbbra sem bevethető, és Miroszlav Grumics vádlihúzódása sem jött rendbe. Ramos játékengedélye még nem érkezett meg, amennyiben befut, helyet kap a keretben.

Összeállítás: Király – Jagodics, Wils, Németh M. – Polgár, Simon, Kiss B., Bosnjak – Rácz, Williams, Medgyes. 

Csere: Gyurján, Devecseri, Jancsó, Halmosi, Tóth B., Petró, Tóth D.

– A Honvéd ellen kicsit bátortalanul futballoztunk, mintha nem hittük volna el, hogy lehet keresnivalónk – tudtuk meg Jagodics Márktól, a zöld-fehérek 25 éves védője. – A debreceniek ellen ez nem fordulhat elő. Nagyon jó játékosaik vannak, a legutóbbi, hajdúsági meccsen különösen a két gólt szerző és gólpasszt adó, roppant technikás Holmannal gyűlt meg a bajunk. Hazai pályán, a Hali-közönség előtt azonban mi vagyunk az esélyesebbek. Habár a rövid felkészülés és a sok új játékos miatt még nem álltunk össze teljesen, napról napra jobbak leszünk. Ezt reményeink szerint bizonyítjuk is a Loki ellen.

A mérkőzést Berke Balázs vezeti, segítői Márkus Tamás, Becséri Gergely, a tartalékjátékvezető Varga Zsolt. Az alapvonali játékvezetők Szőts Gergely, Gyarmati II. Gergely.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink