Szombathelyi Haladás


Gól a Hali ellen


2017.07.13. 10:50
Pum András

A Kozármislenyből igazolt Miroszlav Grumics mindent belead az edzéseken és elégedett a szombathelyi körülményekkel.

A szerb-magyar kettős állampolgár, azaz futballmagyarnak számító Miroszlav Grumics egy plusz egy évre igazolt Szombathelyre. A szerbiai Apatinban született, 32 éves Grumics 2011-ben érkezett Magyaroszágra. Az NB I-ben Kaposváron 25 meccsen nyolc, majd Pécsett 41 bajnokin kilenc gólt szerzett. Diósgyőr volt a következő állomás, 41 meccsen nyolc találatig jutott a 185 centiméter magas támadó. Ezt követően az NB II-es Kisvárdában 15 mérkőzésen kétszer talált be. Idén februárban igazolt a szintén másodosztályú, ám a nyáron az NB II-től búcsúzó Kozármislenybe, tavasszal 15 meccsen két gólt szerzett. 

                                             Grumics jó helyre került. Fotó: Németh Szabolcs

- A szakmai stáb két kozármislenyi mérkőzésen személyesn is megnézett és mert kedvező benyomást tettem rájuk, a bajnokság után megkerestek: lenne-e kedvem Szombathelyre igazolni - mondta Miroszlav Grumics. - Mielőtt rábólintottam volna az ajánlatra, barátomnál, Bosnjak Predragnál érdeklődtem: mégis mire számíthatok a klubnál. Mivel csupa jót mondott, könnyen megegyeztünk. Korábban többször játszottam a Hali ellen, sőt, Kaposváron egy ollózós gólt is szereztem mostani klubom ellen. Az eddigi benyomásaim kedvezőek, kiváló a szakmai munka, jók a körülmények, és habár kemény alapozáson vagyunk túl, ez kell ahhoz, hogy bírjuk a meccseket. Nem idegenek közé kerültem, Jánvári Gáborral Kaposváron, Németh Milánnal Diósgyőrben futballoztam együtt. De a többiek is barátságosan fogadtak. Tudom, hogy a Haladás általában egy csatárral játszik, de mi más célom lehetne, mint, hogy elkerüljenek a sérülések és beverekedjem magam a kezdőbe. Minden edzésen száz százalékot nyújtok, innentől kezdve Mészöly Gézán múlik, számít-e rám. Ami a szombati meccset illeti, a Honvéd jó csapat, de szerdai kupameccse után bizonyára fáradtabb lesz, ezt ki kell használnunk. Kemény meccsre és minimum egy pontra számítok. 

Grumicsnak tehát van esélye, hogy pályára lépjen szombaton Kispesten, az ukrán Oleg Maiknak és az olasz Antonio Rozzinak viszont nincs, mindkét próbajátékostól elköszönt a szakmai stáb.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink