Szombathelyi Haladás


Kemény dió lesz


2017.04.14. 15:00
Pum András

Az OTP Bank Liga 27. fordulójában szombaton 18 órai kezdettel a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a kiesés elöl menekülő, feljövőben lévő Diósgyőrt fogadja.

A nemrégiben kinevezett vezetőedző, Bódog Tamás irányításával megindult felfelé a DVTK. A miskolciak azóta odahaza két győzelmet (Újpest 3-1, Honvéd 2-0), idegenben egy döntetlent (FTC 1-1) gyűjtöttek be. Habár továbbra is a legtöbb gólt (49) a piros-fehérek kapták, utóbbi három bajnokin mindössze kétszer kapituláltak. A Haladás a Honvéd elleni vereség után szerdán értékes pontot szerzett az MTK vendégeként. A hatodik vasiak 36, a 11., tehát kiesőhelyen álló vendégek 28 pontot gyűjtöttek. Ősszel Sopronban a Haladás nyert 3-1-re, míg a miskolciak Debrecenben 2-1-re nyertek. 

– Kétségtelen, Bódog Tamás újfajta szemléletet honosított meg Diósgyőrben, 11 játékos támad és 11 védekezik – tudtuk meg Mészöly Gézától, a Haladás vezetőedzőjétől. – Sokat futnak, lelkesen, labdavesztés után rögtön visszatámadnak. A védelemben Liptákot és a szélső hátvédeket, Eperjest és Tamást a támadószekcióban a két spanyolt, Velát és Nonót mindenképpen ki kelle emelnem, nem beszélve Novothnyról vagy éppen Ugrairól. S felhívnám a figyelmet a roppant tehetséges Makraira is. Ugyanakkor szeretnénk tudatósítani bennük, hogy mi játszunk otthon, nem Mezőkövesden, Miskolcon vagy a Groupama Arénában, hanem Sopronban lesz a meccs, ahol több nagy csapat skalpját is begyűjtöttük. A fiúk elszántak, noha egy héten belül harmadszor lépünk pályára, a felmérések szerint jó állapotban vannak a játékosok. Örömteli továbbá, hogy az elmúlt két körben, a Budapest Honvéd és az MTK ellen is jól működött a védekezésünk. A csapategység pedig eddig is sok pontot hozott a konyhára, s mert futballozni is tudunk, bizakodóak vagyunk.  Kifejezetten izgalmas, kiélezett mérkőzést várok, melyen egyértelműen a győzelem a célunk. Tóth, Calvente, Bamgboye, Gajdos, Rózsa, Németh, Jánvári sérült. Sajnos David Willliams combsérülése még nem jött rendbe, ausztrál csatárunk a kispadon kezd.

Összeállítás: Király – Polgár, Wils, Devecseri, Bosnjak – Jagodics, Iszlai – Rácz, Kovács, Halmosi – Mészáros. 

Csere: Gyurján, Schimmer, Hídvégi, Jancsó, Overgoor, Kiss B., Williams.

A mérkőzést Vad II. István, segítői Becséri Gergely, Szert Balázs, a negyedik játékvezető Varga Gábor, az alapvonali játékvezetők Karakó Ferenc, Németh Ádám. 

                                                   Ezt várja a meccstől Bódog Tamás és Dejan Karan

További hírek

Megtekintés
Vezetődedzőnk értékelése

Aleksandar Jovic szerint a Mosonmagyaróvár ellen nem az "igazi" Haladást láthattuk. Vezetőedzőnk ugyanakkor nem tudja elmarasztalni a játékosokat.
1 0 0 2024.04.23. 10:00
Megtekintés
Idegenbeli győzelem

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában a Szombathelyi Haladás II. 2-1-re nyert Söptén.
0 0 0 2024.04.22. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink