Szombathelyi Haladás


Kezdődik!Zöld-fehér csata az Üllői úton


2016.07.15. 17:00
Pum András

Az OTP Bank Liga 1. fordulójában szombaton 20.30-kor az FTC vendége lesz a Szombathelyi Swietelsky-Haladás. (TV: M4Sport).

Szombaton 20.30-as kezdéssel a bajnoki címvédő FTC otthonában, a Groupama Arénában kezdi a 2016/17-es bajnokságot a Szombathelyi Swietelsky-Haladás. A két csapat legutóbbi Üllői úti mérkőzésén Thomas Doll együttese 3-1-re nyert. A Fradi hétközben az Európa-ligában idegenben 1-1-re végzett az albán Partizani Tirana ellen. A Haladáshoz öt új játékos érkezett, többen pedig távoztak. Mészöly Géza korábban ITT BESZÉLT a felkészülésről.

- Biztos vagyok abban, rengeteg szurkoló látogat ki a mérkőzésre, és noha a legtöbben nem nekünk drukkolnak, ez egyáltalán nem zavar: nem vagyunk az az ijedős csapat – szögezte le Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Sőt, kimondottan feldobja a fiúkat, ha sok néző előtt játszhatnak. Ráadásul tudjuk, hogy sokan elkísérnek bennünk is, még többen mint a legutóbbi Üllői úti meccsünkön. A Fradi a Bajnokok Ligájában albán ellenfele ellen a megszokottnál lassabb tempóban futballozott, ellenünk szerintem már lényegesen gyorsabban játszik. Egységesen, összefogva, bátran kell játszanunk, akkor nem marad el a siker. A Fradi tele van válogatott futballistákkal, mindenkire figyelnünk kell, de különösen a védelemben Cristian Ramírezre, a középpályán Gera Zoltánra, elöl pedig Böde Dánielre. Biztosan nem tartalékol a jövő heti kupavisszavágóra az FTC és a legerősebb összeállításban lép majd pályára. Védekezésben és támadásban egyaránt roppant erős a fővárosi gárda. Nálunk Katona, Fehér, Petró rehabilitációját tölti, Schimmer, Jánvári, Szőke sérült.

Összeállítás: Király – Polgár, S. Wils, Jagodics, Bosnjak – Rácz, Iszlai, Overgoor, Németh M. – Calvente, Halmosi.

Cserék: Rózsa, Tóth Máté, Jancsó, Ars, Williams, Gaál, Kovács L.

           A két csapatkapitány, Halmosi Péter (balról) és Gera Zoltán az Üllői úton is összecsap. Fotó: Unger Tamás

A Hali már pénteken útra kelt, Telkiben edz és ott is alszik a szombati meccs előtt.

A mérkőzést Solymosi Péter, segítői Berettyán Péter, Horváth Róbert, tartalékjátékvezető Kormányos II. Gábor.

További hírek

Megtekintés
Fotókon a szerdai bajnoki előtti utolsó edzésünk

Sok-sok kép csapatunk kedd délutáni tréningjéről.
0 21 0 2022.10.04. 19:00
Megtekintés
Visszatérés a Haladás-stadionba

Vezetőedzőnk, Michal Hipp nehéz mérkőzésre számít szerdán - de örül, hogy ismét a Haladás Sportkomplexumban irányíthatja a Szombathelyi Haladást.
0 0 0 2022.10.04. 16:05

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink