Szombathelyi Haladás


Vereség Ausztriában


2017.01.17. 18:02
haladas.hu

Idei első felkészülési mérkőzésén a Szombathelyi Swietelsky-Haladás idegenben 2-0-ra kikapott az osztrák elsőosztályú SV Mattersburgtól.

SV Mattersburg-Szombathelyi Swietelsky-Haladás 2-0 (2-0). Mattersburg, akadémia, műfüves pálya, 100 néző, vezette: Lesar.

Haladás: Gyurján – Polgár, Wils, Jancsó, Bosnjak – Jagodics, Iszlai – Rácz, Calvente, Halmosi – Williams. II. félidő: Gyurján (Lévay, 60.) - Schimmer, Kovács, Jagodics, Hídvégi - Kiss B., Overgoor - Kiss T. (Kovalovszki, 75.), Tóth M., Dombi - Williams (Szántó, 67.). Edző: Mészöly Géza.

A tízcsapatos osztrák elsőosztály utolsó helyén tanyázó mattersburgiak ellen hosszú sérülése után ismét pályára lépett a nyáron igazolt spanyol Ezequiel Calvente. Nagy iramban kezdtek a csapatok, mindkét kapu előtt kisebb helyzetek adódtak. A 4. percben Halmosi bal oldali beadásáról maradtak le a támadók. Negyedóra elteltével az agilisan játszó Halmosi szerzett labdát a félpályánál, a bal oldalon Ráczot szöktette, a középpályás kecsegtető beadására azonban ezúttal sem érkezett senki. A 20. percben Halmosi bal oldali beadását Calvente tűzte rá 16 méterről, de Kuster védett. Egy perc múlva viszont egy bal oldali beadást Havlik öt méterről a bal felső sarokba fejelt (1-0). Ezt követően mezőnyjáték folyt, majd a 44. percben Rath 18 méteres szabadrúgása a felugró sorfalon irányt változtatva a bal felső vágódott (2-0)

A szünetben hetet cseréltek a vasiak, a pályára lépő fiatalok különösen lendületesen futballoztak. Az 58. percben Kovács 35 méterről a felső lécet találta el. A folytatásban is nagy iramú, változatos küzdelem folyt a pályán, ám nagy helyzet már egyik kapu előtt sem alakult ki. Az összecsapás jól szolgálta a felkészülést, mindkét együttes nagy tempót diktált a farkasordító hidegben. 

Gólszerzők: Havlik (21.), Rath (44.).

Mészöly Géza: – Hasznos edzőmeccset vívtunk egy nagyon gyorsan futballozó, agresszív együttes ellen. Ahhoz képest, hogy ez volt az első meccsünk,  mind az első, mind pedig a második félidőben tisztességgel helytálltunk osztrák ellenfelünkkel szemben, felvettük a ritmust. Az ilyen nemzetközi mérkőzésekből lehet igazán sokat tanulni, hogy lássuk, miben kell még javulnunk. Annak különösen örülök, hogy fiataljaink jól szálltak be a meccsbe.

 

További hírek

Megtekintés
Egységben az erő

Séllei Árpád, Mátyus János, Felipe Matos, Verpecz István, Tóth Dávid, Devecseri Szilárd és Farkas Balázs nyilatkozata a péntek délelőtti sajtótájékoztatón.
0 0 0 2020.06.05. 14:00
Megtekintés
Mátyus János marad a Haladás vezetőedzője

Négy lejáró szerződésű játékosával, Mátyus János vezetőedzővel és segítőjével, Felipe Matos-szal is szerződést hosszabbított az NB II. 17. helyén végzett Szombathelyi Haladás.
0 0 0 2020.06.05. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink