Szombathelyi Haladás


Szombathelyi sikerkovácsok


2023.09.18. 13:00
Pum András

A Haladás Viktória két futballistája, Kis Anita és Ana-Maria Vladulescu is főszerepet vállalt csapata Fehérvár FC (5-1) eleni győzelmében.

Remek formában futballozik a Haladás Viktória középpályása, Kis Anita. A 21 éves, erdélyi születésű játékos mind az öt eddigi bajnokin kezdőként kapott szerepet, a Fehérvár FC elleni 5-1-es győzelemben pedig két góllal vette ki a részét - a 14. és az 58. percben talált be. Kis a szombathelyiek egyik nagy erőssége, ezúttal mégsem kapott meghívót a román válogatottba. Ám biztosan vagyunk abban, hogy ha folyamatosan így játszik, legközelebb már érkezik a szövetségi kapitány meghívója.

- Kicsit nehezen indult a Fehérvár elleni mérkőzés, gyorsan gólt kaptunk, de aztán felébredtünk, magunkra találtunk – mondta Kis Anita. – Az Astra ellen is az ellenfél szerzett vezetést, de akkor is sikerült fordítanunk. Ez azért mutatja a csapat erejét. Amit a Fehérvár ellen kért Markó Edina, azt ki tudtuk vinni a pályára, igyekeztünk mindent megcsinálni. Már meccs előtt azt beszéltük a lányokkal, hogy próbáljuk meg élvezni is a futballt. – és szerencsére is jöttek is a gólok. A góljaim? Az elsőnél a beadás után Németh Adél csinált egy esernyőcselt, én viszont elvittem előle a labdát és bebombáztam. A másodiknál kisszöglet után jött balról a beívelés, egyedül voltam és sikerül a hálóba fejelnem. Örülök, hogy két góllal segíthettem a csapatot.

                                                                             Kis Anita két gólt is szerzett

Ana-Maria Vladulescu nem tétlenkedett a Fehérvár FC ellen: a román válogatott támadó gólpasszt adott, büntetőt harcolt ki és végül - feltével koronáját teljesítményére - bombagólt szerzett a 84. percben. A 22 éves, a román válogatottba is meghívott támadó - megítélésünk szerint - a mezőny legjobbja volt.

                                                              Ana-Maria Vladulescu remekül futballozott

Ugyan a vendégek vezettek 1-0-ra, de a pályán éreztük, hogy mi vagyunk a jobb csapat és ezt be is bizonyítottuk – mondta Vladulescu. – Fiatal együttesünk van, de minőségi játékosokkal. Az esetleges tudásbeli különbséget pedig csapatmunkával próbáljuk meg eltüntetni. Nagyon jól éreztem magam a pályán a Fehérvár ellen, jó formában vagyok és remélem, hogy a folytatásban is hasonló játékkal segítem a csapatot. Hogyan lehetne ezt a formát állandósítani? Fontos, hogy bízzak magamban, jól felkészüljek az edzéseken, és minden meccsen igyekezzek a legtöbbet nyújtani. A gólom? Nehéz helyzetből sikerült a léc alá lőnöm, nagyon örültem, hogy betaláltam. Szeretnék minél több gólt szerezni – ez fontos számomra. De a legfontosabb mégis az, hogy a lehető legjobb teljesítménnyel segítsem a Haladás Viktóriát. Minden meccsből a maximumot akarjuk kihozni, az első négyben szeretnénk végezni a bajnokságban.

További hírek

Megtekintés
Rangadót vív a Szombathelyi Haladás II.

A Szombathelyi Haladás II. vasárnap 17 órai kezdéssel a Király SE-t fogadja az Illés Akadémián.
0 0 0 2023.09.23. 11:50
Megtekintés
Zöld-fehér összecsapás

A Merkantil Bank Liga 8. fordulőjában vasárnap 19.45-kor (Tv: M4 Sport) a Szombathelyi Haladás az ETO FC Győr otthonában lép pályára.
0 1 0 2023.09.22. 10:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink