Szombathelyi Haladás


A MOL Aréna Sóstóban a Haladás Viktória


2023.05.19. 10:00
PA

A női labdarúgó NB I. utolsó, 22. fordulójában vasárnap 14 órakor a fehérvári stadionban, a MOL Aréna Sóstóban a Haladás Viktória a Mol Fehérvár vendége lesz.

A székesfehérváriak 18 ponttal a 9. helyen állnak - azaz az újonc székesfehérváriak már biztosan elkerülték a kiesést. Sem előre, sem hátra nem léphetnek már. Ráadásul jó passzban vannak, utolsó három meccsükön veretlenek maradtak, egy győzelem és két döntetlen a mérlegük - legutóbb 5-3-ra nyertek Újpesten. A piros-kékek keretében két volt szombathelyi játékos szerepel: Jánosi Ninetta és Simon Franciska - utóbbi szerezte a fehérváriak második gólját Újpesten. A 20 éves futballistának ez volt az első NB I.-es gólja. A Mol Fehérvár legeredményesebb játékosa a hét gólnál járó Pécsi Dóra. A 7. helyen álló szombathelyiek egy ponttal előzik meg a Szegedet és egy ponttal állnak az Astra mögött. Előbbi gárda Győrbe látogat utóbbi Felcsútra. Amennyiben tehát nyer a vasi csapat, jó esélye van rá, hogy megelőzze az Astrát. A vasiak a legutóbbi fordulóban 3-1-re verték a Szekszárdot, míg ősszel a Haladás Viktória Kovács Virág, Marlo Sweatman, Camila Baccaro és Varga Barbara góljával 4-0-ra nyert a Fehérvár ellen.

- Szeretnénk odaérni a hatodik helyre, lehet, hogy ehhez elég lenne az egy pont is, de természetesen nem számolgatni, hanem nyerni akarunk - mondta Markó Edina, a Haladás Viktória vezetőedzője. - Az öltözői hangulat jó, a lányok fegyelmezetten készülnek a meccsre, de mivel a bajnokság végén járunk, ezért fontos, hogy a koncentrációt a meccs végéig fenntartsuk. Nem indulhatunk ki az őszi egymás elleni meccsünkből, azóta a fehérváriak felvették az NB I. ritmusát, összeálltak. Nehéz meccsre számítok, ahol a pillanatnyi forma dönthet - nyerni akarunk.

 

További hírek

Megtekintés
Egy félidőnyi jó futball

A női labdarúgó NB I. 15. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a Haladás Viktória hazai pályán 3-2-re kikapott a Szegedtől.
0 0 0 2024.04.17. 21:00
Megtekintés
Boldog Születésnapot, Boni!

Ma, április 17-én ünnepli születésnapját a Szombathelyi Haladás védője, Csonka Bonifác. Boldog Születésnapot kívánunk, Boni
0 0 0 2024.04.17. 13:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink