Szombathelyi Haladás


A Balaton-partról a Haladásba


2023.05.17. 13:00
PA

A Szombathelyi Haladás futballistája, Mayer Gergő tavasszal ötször lépett pályára csapatunkban. Az Illés Akadémián nevelkedett játékos szeretne stabil tagja lenni a Halinak.

A veszprémi születésű, Balatonfüreden felcseperedő Mayer Gergő 2019 augusztusában érkezett az Illés Akadémiára. A 18 esztendős futballista idén április óta már rendszeresen a felnőttcsapattal készül. Mayer tavasszal öt mérkőzésen - valamennyi alkalommal csereként - lépett pályára a Haliban, az április 9-i, Gyirmót (3-3) elleni hazai bajnokin debütált zöld-fehérben a korábban az U19-es együttesben is futballozó jobb oldali védőként és középpályásként is bevethető játékos.

                                           Mayer Gergő a Rohonci úton debütált a Haladásban

- Az Illés Akadémián szinte mindenben fejlődtem, legjobban talán mentálisan léptem előre - sosem adom fel, nálam - amíg a bíró le nem fújja - aztán nincs elveszített meccs - mondta Mayer Gergő. - Korábban - még amikor Németh Szabolcs volt az edző - az U17-es együttes játékosaként már egyszer-kétszer edzettem a felnőttcsapattal. Most ősszel nem tréningeztem a felnőttekkel, de áprilistól már rendszeresen a Haladással készülök. Hogy miben különbözik az utánpótlás és a felnőttfutball? Nem mondok újdonságot: sokkal gyorsabb a tempó és fizikálisan jóval erősebbek a játékosok. Úgy gondolom, gyorsan sikerült felvennem, megszoknom a nagyobb sebességet, a társak is befogadtak úgyhogy tényleg jól érzem magam itt. Már az itt eltöltött rövid idő alatt is léptem még előre, erősségeim közé tartozik, hogy dinamikus vagyok, viszont az is igaz, hogy sokmindenben kell még javulnom, az egy az egy elleni védekezésben mindenképpen. Michal Hipp elsősorban jobb oldali középpályásként számít rám, de sokszor szerepeltem korábban jobb oldali védőként is, különösen amikor három védővel álltunk fel az Illés Akadémián.

- Boldog voltam, amikor debütáltam az NB II.-ben, annak különösen, hogy erre hazai pályán, saját szurkolóink előtt volt lehetőségem - folytatta Mayer. - Ötször játszottam csereként, jó lett volna, ha sikerül kezdőként is pályára lépni, de persze nem vagyok telhetetlen, valamennyi lehetőségnek nagyon örültem. Sajnos másfél hete hasfalhúzódással bajlódok, úgyhogy az biztos, hogy a DVTK ellen nem leszek kerettag. Ami a jövőt illeti, nem lehet más célom, mint, hogy stabil játékossá váljak a Haladásban.

További hírek

Megtekintés
Soroksáron a Haladás

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. 26. fordulójában vasárnap 16 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Soroksár SC vendége lesz.
0 0 0 2024.03.29. 10:20
Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink