Szombathelyi Haladás


Küzdelmes győzelem


2023.04.26. 20:40
Pum András

A Merkantil Bank Liga 34. fordulójában a Szombathelyi Haladás 2-1-re legyőzte a Békéscsabát.

Szombathelyi Haladás-Békécsaba 1912 Előre 2–1 (1–1). Szombathely, 628 néző, vezette: Jakab Árpád (Vígh-Tarsonyi Gergő, Mohos Milán).
Haladás: Mursits – Nyíri, Csonka B., Devecseri, Bolla G. – Csernik (Tóth M., 69.), Csilus, Rácz B. (Doktorics, 69.), Horváth R. (Mayer G., 79.) – Molnár R. (Katona I., 90.), Borvető (Lencse, 79.). Edző: Michal Hipp
Békéscsaba: Krnács – Puskás G. (Szalai D., 77.), Albert I. (Ilyés 90.), Bora, Miklós – Horváth P. (Kóródi, 77.), Zvara (Kitl M., 58.), Futó, Fazekas L. – Czékus, Lukács R. (Hamed, 58.). Edző: Pásztor József
Gólszerzők: Horváth R. (24.), Molnár R. (51. – 11-esből), illetve  Albert (7.)

7. perc: Jobb oldali szöglet után Albert hat méterről a jobb sarokba fejelt (0–1).

22. perc: Szép szombathelyi támadás végén Borvető nyolc méterről leadott lövését öklözte ki Krnács, majd a védők szögletre tisztáztak. A jobb oldali szögletet Rácz végezte el, Csonka kilenc méterről a kapus kezébe fejelt. 

24. perc: Csernik bal oldali beadását Borvető fejelte a jobb felső sarok felé, Krnács bravúrral védett, a kipattanót Horváth Rajmund öt méterről a kapu közepébe fejelte (1-1).

                                                   Molnár Rajmund fejesgóllal egyenlített

33. perc: Molnár jobbal felpergette, ballal 23 méterről rálőtte: a labda alig ment el a bal sarok mellett

51. perc: Molnár Rajmund lábát húzta el az ötösön Krnács – tizenegyes! A büntetőt Molnár Rajmund a jobb sarokba lőtte (2-1).

89. perc: Lencse remek labdájával Molnár lépett ki, védője mellett 14 méterről a jobb kapufát találta el

90+4. perc: Hamed 18 méteres, léc alá tartó lövését tolta fölé Mursits.

Nagy iramban kezdtek a csapatok, a vendégek első helyzetüket gólra váltották Albert István révén. A többet támadó vasiak jó iramban futballoztak és a félidő derekán – megérdemelten – kiegyenlítettek Horváth Rajmund góljával. A folytatásban a hazaiak domináltak, többször is eljutottak Krnács kapuja elő, de nagy veszélyt nem jelentettek. Szünet után viszont igen: Molnár Rajmund értékesítette a buktatásáért megítélt tizenegyest. Keményedett az egyébként addig sportszerű meccs. Izgalmas volt a találkozó, a vendégek próbáltak egyenlíteni, de a szombathelyiek sem csak védekeztek – veszélyes ellentámadásokat vezettek. A hatperces hosszabbításban is volt aztán minden – de gól már nem, így a hazaiak örülhettek.

A mérkőzésen jobban futballozó, több helyzetet kidolgozó Haladás megérdemelten nyert és már öt forduló óta veretlen

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink