Szombathelyi Haladás


Soha nem adtuk fel


2023.04.09. 20:40
Pum András

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában a Szombathelyi Haladás háromszor is hátrányból állt fel a Gyirmót FC Győr ellen.

Szombathelyi Haladás–Gyirmót FC Győr 3-3 (0-0). Haladás Sportkomplexum, 801 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Farkas.
Haladás: Mursits – Nyíri, Zvekanov, Devecseri, Bolla – Csilus, Rácz, Csernik (Doktorics, 75.), Horváth R. (Mayer, 90.) – Molnár R., Borvető. Edző: Michal Hipp
Gyirmót: Hársfalvi – Szegi, Polgár, Hudák, Madarász – Helembai (Nahirnij, 60.), Kovács M., Kovács D. (Nagy P., 60.), – Pethő (Simon A., 74.), Soltész, Medgyes. Edző: Csertői Aurél.
Gólszerzők: Horváth R. (64.), Csilus (72.), Bolla (84.), illetve Soltész 3 (52., 61., 74.).
21. perc: Devecseri, majd Csernik volt a labda útja, a támadótól Borvető kapott remek passzt, de Szegi a tizenhatoson belül buktatta a csatárt. A tizenegyest Rácz a jobb kapufára lőtte.
34. perc: Bal oldali bedobás után Molnár 11 méteres lövését védte a kapus, majd a kipattanót Horváth Rajmund lőtte rá hat méterről, de Hársfalvi ismét hárított.
52. perc: Soltész indult meg a jobb oldalon, betört a tizenhatoson belül két védő között, majd hét méterről a hosszú, jobb sarokba lőtt (0-1).
61. perc: Medgyes iramodott meg a bal szélen, pontosan középre lőtt labdáját Soltész kilenc méterről a bal felső sarokba fejelte (0-2).
64. perc: Molnár Rajmund passzolt a jobb oldalon a védők közé bemozgó Horváth Rajmundhoz, a támadó ballal, szép mozdulattal a hosszú, jobb felső sarokba tekert.
72. perc: Rácz jobb oldali szögletére Csilus eszmélt a leggyorsabban, a középpályás három méterről a kapu közepébe lőtt (2-2).
74. perc: Soltész kapott félméteres lesen egy kiugratást, amit ráadásul kézzel vett át... a labda egy védőről visszapattant a csatárhoz, a támadó 10 méterről, félfordulattal a kapu közepébe bombázott (2-3).
84. perc: Rácz bal oldali szögletét Hársfalvi éppen Bolla lábára öklözte a labdát, amely öt méterről a jobb sarokba gurult (3-3). 


A Haladásban a korábban sérült Bosnjak, Derekas, Csató mellett a vakbélgyulladással megműtött Verpecz és a lábfejtörést szenvedett Simut valamint az öt sárga lapos Németh Milán is hiányzott. Ennek ellenére az első félidőben a vasiak hátsó alakzata kifejezetten jól állt a lábán, miközben támadásban több veszélyes helyzetet is kidolgozott a zöld-fehér együttes. A gyirmótiak kapusa, Hársfalvi azonban remekül védett, bár Rácz tizenegyesénél nem ő hárított, hanem a kapufa. Mindkét gárda kulturált, szervezett futballt mutatott be. Az első 45 percben a helyzetek alapján a vasiak álltak közelebb a vezetéshez.Szünet után felpörögtek az események. Soltész duplájával gyorsan kétgólos előnyre tett szert a Gyirmót, de a Haladás nagyjából ugyanilyen gyorsan egyenlített. Újabb gyirmóti gólra újra szombathelyi volt a válasz – hullámzott a meccs, sorjáztak a támadások, a helyzetek.

                                                                Horváth Rajmund remek gólt szerzett  

Összességében remek második félidőt produkáltak a csapatok, igazságos a döntetlen. Noha a vasiaknak nem sikerült nyerniük, a szurkolók a lefújás után értékelték az elszántságot, a küzdést, hajtást és tapssal jutalmazták a játékosokat. Azt, hogy háromszor is hátrányból álltak fel a zöld-fehérek

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink