Szombathelyi Haladás


Felejthetetlen jubileum


2023.03.16. 18:20
PA

Negyven éve nyerte meg a Haladás a Nehru Kupát. A vasárnapi bajnoki szünetében köszöntjük a tornagyőztes csapat tagjait.

Negyven évvel ezelőtt, 1983-ban óriási sikert aratott a Haladás: megnyerte a Nehru Kupát. A Haladás akkor magyar olimpiai válogatott néven utazott ki Indiába. A mezőnyt Olaszország, Románia és Kína olimpiai válogatottja, valamint Kamerun, Irán és a házigazda India nemzeti csapat tette teljessé. A Haladás a Kína elleni vereséggel (0-2) kezdte a tornát, majd legyőzte az olaszokat (3-1) és a házigazda Indiát (2-1). A Haladás csoportmásodikként jutott az elődöntőbe, ahol Romániát verte magabiztosan, 3-1-re. A fináléban pedig visszavágott Kínának, 2-1-re győztek a szombathelyi zöld-fehérek. A Haladás küldöttségét 25 fő alkotta – 18 játékos, hat vezető, és egy békéscsabai játékvezető (Győri László).

                               Óriási tömeg volt kíváncsi a Haladás meccsére is. Fotó: Vas Népe

A siker nem merült feledésbe, ahogy öt évvel ezelőtt, a 35, idén, a 40.évfordulón köszöntjük az akkori hősöket. Az ünnepséget a vasárnapi Szombathelyi Haladás-Pécsi MFC mérkőzés szünetében, hol máshol, mint a gyepen tartják.

Nektek milyen emléketek van a Nehru Kupáról, hogy emlékeztek vissza rá?

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink