Szombathelyi Haladás


Markó Edina: Haladás Viktória!


2023.02.21. 18:28
PA

Markó Edina, az Illés Akadémia női szakágának szakmai igazgatója távozik akadémiai pozíciójából és a jövőben a Haladás Viktória vezetőedzőjeként segíti a szakág munkáját.

Markó Edina neve összeforrt a szombathelyi női labdarúgással. Amikor 2021-ben megalakult az Illés Akadémia női szakága, természetes volt, hogy a női szakág szakmai igazgatójának őt kérik fel. 2022 őszén, amikor NB I-es felnőtt női csapat vezetőedzőjével szerződést bontott a Haladás Viktória, az Illés Akadémia hozzájárult, hogy a bajnokság őszi idényének hátralevő mérkőzéseire Markó Edina ideiglenesen a felnőttcsapat vezetőedzői posztját is betöltse.Markó a 7. fordulóban Székely Tibortól vette át a csapat irányítását, vezetésével a bajnokságban a 6. helyen telelő gárda eddig három győzelmet, két döntetlent és egy vereséget gyűjtött be, a Magyar Kupában pedig a Budaörs kiejtésével az elődöntőért játszhat.

                                     Markó Edina a Haladás Viktória kispadját választotta

Mindkét felelős pozíció egész embert kíván. Markó Edina - hangsúlyozva a szombathelyi női labdarúgás egészéért viselt felelősségét - a korosztályos futballpiramisban a mintát is jelentő felnőttcsapat kispadját választotta.

Markó Edina hat évig játszott a budapesti Irisben, majd 1993-tól 1997-ig edzőként, 1997-2004 között játékos-edzőként, aztán 2011-ig ismét edzőként dolgozott a Viktória FC-nél. A válogatottban 1993 és 2004 között 55 mérkőzésen lépett pályára, hét gólt szerzett. Játékos-edzőként egyszeres bajnok, edzőként egyszeres aranyérmes, ötszörös ezüstérmes, háromszoros bronzérmes, háromszoros Magyar Kupa-győztes. 2014 februárjában a női válogatott szövetségi kapitányává nevezték ki.

További hírek

Megtekintés
Hétközi meccs a női NB I.-ben

A női labdarúgó NB I. 15. fordulójából elhalasztott mérkőzésén szerdán 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Kész-St. Mihály-Szegedet fogadja.
0 0 0 2024.04.16. 13:50
Megtekintés
Vezetőedzőnk értékelése

Peches vereséget szenvedett Szegeden a Szombathelyi Haladás: a vasiak a sokáig vezettek és a 89. percben is még 1-1 volt az eredmény, ám végül 2-1-re a hazaiak nyertek. A zöld-fehérek vezetőedzője, Aleksandar Jovic szerint jó meccset vívtak a csapatok.
0 0 0 2024.04.16. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink