Szombathelyi Haladás


Ellenfélnéző - Szeged-Csanád Grosics Akadémia


2023.02.09. 15:00
haladas.hu

A Szombathelyi Haladás vasárnap 15 órakor a Szeged-Csanád Grosics Akadémia otthonában lép pályára.

Vasárnapi ellenfelünk, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a vártnál gyengébben kezdte a tavaszi szezont. Az alfödiek a rajton odahaza 1-1-re végeztek az ETO FC Győrrel, úgy, hogy a 88. percben egyenlítettek. A legutóbbi körben pedig a Szent Gellért Fórumban meglepetésre 4-2-re kikaptak a Szentlőrinctől - a negyedik gólt egyébként a baranyai csapatnak kölcsönadott Haladás-futballista, Alban Taipi jegyezte. Ennek ellenére is az előkelő 4. helyen állnak a Tisza-partiak, 22 bajnokin 10 győzelem mellett 6-6 döntetlent és vereséget könyvelhettek el, 28 gólt szereztek és 25-öt kaptak, 36 pontot gyűjtöttek. Egy hellyel és egy ponttal előzik meg a Szombathelyi Haladást. A szegediek tehát a tavaszi két meccsükön hazai pályán öt gólt kaptak, nem véletlenül nyilatkozta vezetőedzőjük, a szerb Alekszandar Sztevanovics a szegediek online stadionújságjában, ahhoz, hogy eredményesek legyenek a Haladás ellen, először védekezésben kell sokat javulniuk a korábbi meccsekhez képest. 

A kék-feketéknél nem volt nagy játékosmozgás a télen, a DVSC-től Rácz Balázs kölcsönbe érkezett, Dániából pedig a korábbi Honvéd-játékost, Prosser Dánielt igazolták le. Távozott: Daru Bence (Kozármisleny – kölcsönbe), Kóródi Nándor (Békéscsaba)Pintér Ádám (Szentlőrinc). Szegeden szerepel a korábbi Haladás-középpályás, a jelenleg sérült Simon Ádám, valamint a támadó Gajdos Zsolt. Ha már szombathelyi vonal: a kispadon pedig az egykori Haladás-támadó, Andorka Péter másodedzőként segíti Sztevanovics munkáját. Visszatérve a játékosokhoz, a védő Szatmári Lóránd és a középpályás Szakály Dénes egyaránt rutinos futballista, de Temesvári Attilának és Kundrák Norbertnek is van NB I.-es múltja.

A kék-fekete mezes szegediek legutóbb 4-2-re kikaptak a Szentlőrinctől. Fotó: Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Az őszi mérkőzésen a Szeged Gajdos Zsolt 84. percben szerzett góljával 1-0-ra nyert a Haladás Sportkomplexumban. 

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink