Szombathelyi Haladás


Fiatalság, boldogság


2016.12.14. 12:50
Pum András

Kiss Tamás személyében az NB I-ben a Haladásban debütált az első olyan futballista, akinek 2-essel kezdődik a születési dátuma.

A Szombathelyi Swietelsky-Haladásnál mindig nagy hangsúlyt fektettek a fiatalok szerepeltetésére, de ami az őszi bajnok Videoton (1-1) elleni szombati meccsen történt, egyedülálló. Már az sem volt mindennapos, hogy a kispadon – persze részben a sok sérült miatt – a 23 esztendős Lévay Gergely kapust leszámítva a 22 éves Angyal Zsolt volt a rangidős. Kiss Bence és Dombi Gergő 17-17, Tóth Máté 18 esztendős, míg Kiss Tamás november 24-én töltötte be a 16-ot.

Kiss Bence a 92. percben debütált az NB I-ben, Kiss Tamás pedig már a félidőben beszállt. Ezzel ő lett a magyar NB I. első olyan futballistája, akinek a születési dátuma 2-essel kezdődik. 

– Péntek délután az első csapattal edzettem, ezt követően derült ki, hogy kerettag leszek a Videoton ellen. – mondta a téti születésű Kiss Tamás, a támadó 2011. májusában került az Illés Akadémiára. – Úgy éreztem, hogy a tréningen jól ment a játék, így ugyan bíztam benne, hogy szerepet kapok a meccsen, de azt, hogy egy teljes félidőt, álmomban sem reméltem. A szünetben álltam be, Mészöly Géza megnyugtatott és azt kérte tőlem, ugyanazt adjam, mint edzésen, játsszak bátran, ne stresszeljek. Ennek ellenére nagyon izgultam, szerettem volna megfelelni és jó játékkal meghálálni a bizalmat. A társak az első perctől kezdve nagyon pozitívan fogadtak, az edzésen és a meccsen is mindenben segítettek, biztattak. Az első 15–20 percben kicsit megilletődötten futballoztam, de aztán felvettem a ritmust és a csapat hasznára voltam. A lefújás után az edzőim és a vezetők is nagyon elégedettek voltak velem és a szurkolók is csodálatosan fogadtak – öröm volt átélni ezeket a fantasztikus pillanatokat. Nem is gondoltam, hogy az ismerősöktől ennyi pozitív visszajelzést, gratulációt kapok, nagyon büszke vagyok, hogy ilyen nagyszerű csapat tagja lehetek. Bízom abban, hogy a jövőben még többet hozzátehetek a Haladás sikeréhez – zárta szavait az Illés Akadémia-Haladás U17-es együttesében szereplő, az őszi 12 bajnokin hat gólig jutó Kiss Tamás, aki korában egy NB I-es bajnokin volt kerettag. 

                                       Kiss Tamás a Videoton ellen bátran, jól futballozott. Fotó: Németh Szabolcs

– Jó ötletnek bizonyult, hogy Pacsi Bálint, az Illés Akadémia szakmai igazgatója csatlakozott stábunkhoz. Noha minden edzésen nem tud velünk lenni, az akadémistákkal kapcsolatban nagy segítségemre van – mondta Mészöly Géza, a Haladás edzője. – Ő hívta fel a figyelmem Kiss Tamásra, akit már korábban is ismertem, de aztán az U17-es csapat egyik edzésén ismét megnéztem. Nem csalódtam benne a Videoton ellen sem, átlagon felüli gyorsasággal rendelkezik, bátor, kemény, vagány játékos, aki szombaton senkitől sem ijedt meg, a rutinos Juhász Rolanddal is bátran összecsapott. Mi nem hangoztatjuk, hogy mennyi fiatal van a keretünkben, inkább szép csendben lehetőséget biztosítunk számukra, a jövő csapatát is építjük.

- Már tavaly, azaz 2015-ben elnyerte az év legjobb akadémiai játékosa címet - mondta Kiss Tamásról Pacsi Bálint. - Fejlődése töretlen. Játékintelligenciája és sebessége emeli a legjobbak közé a magyar U17-es válogatott játékosát. Többször járt megfigyelésen az osztrák Red Bull Salzburg csapatánál, ahol szintén dicsérték. Rendkívül büszkék vagyunk, hogy az első 2000-ben született játékos lett a magyar futball történelmében, aki eddig bemutatkozott a magyar NB I-ben.

                                                          Kiss Bence is a fehérváriak ellen debütált az elsőosztályban

- Az U19-es csapatunk meghatározó játékosa Bence, játékintelligenciája és szerelő készsége kimagasló.A tősgyökeres vasi 1999-ben született U18-as magyar válogatott játékos Jánosházán édesapámnál, Pacsi Józsefnél ismerte meg a labdarúgás első lépéseit a Meteor óvodás csapatában - jellemezte Kiss Bencét Pacsi Bálint.

 

További hírek

Megtekintés
Vezetődedzőnk értékelése

Aleksandar Jovic szerint a Mosonmagyaróvár ellen nem az "igazi" Haladást láthattuk. Vezetőedzőnk ugyanakkor nem tudja elmarasztalni a játékosokat.
1 0 0 2024.04.23. 10:00
Megtekintés
Idegenbeli győzelem

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában a Szombathelyi Haladás II. 2-1-re nyert Söptén.
0 0 0 2024.04.22. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink